Aydın

Aydın'da servis araçlarına kamera ve GPS zorunluluğu

22:16 07 Eylül 2017
Aydın'da servis araçlarına kamera ve GPS zorunluluğu

Aydın'da okul servis araçlarına online izlenebilecek kamera ve GPS sistemi zorunluluğu getirildiği bildirildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açıklamasında, yeni eğitim öğretim yılına kısa süre kala öğrencilerin güvenliği için servis araçlarıyla ilgili tüm önlemleri aldıklarını söyledi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kurul Kararı ile servis araçlarına online izlenebilecek kamera ve GPS sistemi kurulmasını zorunlu hale getirdiklerini aktaran Çerçioğlu, "Ben de bir anneyim. Eğitim çocuklarımız için en önemli kavram. Bu yüzden konuya hassasiyetle yaklaşıyorum. Son zamanlarda ülkemizde bazı servis araçlarında yaşadığımız sıkıntıların Aydınımızda yaşanmaması için biz Büyükşehir Belediyesi olarak haziran ayında UKOME'den bir karar geçirdik. Bu karar doğrultusunda tüm okul servislerinde veli bilgilendirmeyi içeren GPS sistemi ve öğrencilerimizin araçta online izlenebileceği kamera sistemini zorunlu hale getirdik." ifadelerini kullandı.

Bu sistemde ailelere belirli şifreler verileceğini vurgulayan Çerçioğlu, ailelerin, servisin ne zaman geleceğini, çocuklarının servisten ne zaman indiğini, çocuklarının seyahat süresince araç içerisindeki durumlarını anlık olarak görebileceğini belirtti.

Sistemin bu yıl uygulanacağını dile getiren Çerçioğlu, kurala uymayan servislere ceza yazılacağını, ileriki aşamada ise ruhsatların iptal edileceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.