Aydın

Aydın'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

14:10 18 Eylül 2017
Aydın'da yeni eğitim öğretim yılı başladı

Aydın'da yeni eğitim öğretim yılında 807 okulda 179 bin 105 öğrenci ders başı yaptı.

Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda gerçekleştirilen yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, bu yıl önceki dönemlerin üzerinde bir başarıyı yakalamak istediklerini söyledi.

Öğrencilerin, öğretmen ve velilerin dediklerini dikkate alarak kendi geleceklerini hazırlaması gerektiğine dikkati çeken Köşger, "Öncellikle geçmişimize ve değerlerimize güvenmemiz gerekiyor. Bu milletin tarihinde alnına leke olacak hiçbir şey yok. O yüzden köklerimize güvenmemiz lazım. Bu aşamalarda öğretmenlerimize çok iş düşüyor. Çünkü öğretmenlerimiz her şeyin temeli." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu ise 807 okulda 179 bin 105 öğrencinin ders başı yaptığını vurgulayarak, "Yaz tatili süresince okullarımızın bakım işlemleri ve kitap dağıtım işlemlerini arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. Milli ve manevi değerlerimiz ışığında inşallah yeni projelerimizle bir eğitim öğretim yılını daha tamamlarız." diye konuştu.

Açılış törenin ardından ilk ders zilini öğrencilerle birlikte çalan Köşger, sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

Törene, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara ve veliler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.