Aydın

İncirliova'ya TOKİ konutları yapılcak

16:02 19 Eylül 2017
İncirliova'ya TOKİ konutları yapılcak

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, TOKİ tarafından ilçeye yapılacak 200 konutluk projeye için ön onayın çıktığını söyledi.

Konutların yapılacağı alanda gazetecilere açıklama yapan Kale, 20 dönümlük arazi üzerinde evlerin inşa edileceğini söyledi.

Mayıs ayında belediye olarak TOKİ yetkilileriyle görüştüklerini aktaran Kale, "Buradaki dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri için girişim yaptık. Bu hafta itibariyle 200 konutun bu amaçta yapılabilmesi için ön onay geldi. 31 Ekim tarihine kadar resmi talepleri alacağız. Konut sahibi olmak isteyenler 4 bin lira ön ödemeyi Ziraat Bankasına yatırarak müracaatta bulunabilecekler." dedi.

Konutların ortalama satış fiyatının 124 bin 900 lira olarak belirlendiğine dikkati çeken Kale, şunları kaydetti:

"Ödenen peşinat sonrasında taksit miktarları belli olacaktır. 2+1 olacak olan konutlar için müracaatçıların en az 1 yıl İncirliova’da ikamet etmiş olması, TC. vatandaşı olması, aylık hane halkının gelirinin en fazla net 3 bin 200 olması, toplu konut idaresinden konut satın almamış olması ve toplu konut idaresinden konut kredisi kullanmamış olması, evi, iş yeri bahçesi olmaması, 25 yaş ve üzerinde olması eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.