Aydın

Aydın Valisi Köşger:

18:32 18 Ekim 2017
Aydın Valisi Köşger:

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Güvenilir süt güvenilir gelecek için sürdürülebilir süt hijyeni eğitim modeli" sonuç paylaşım toplantısı gerçekleştirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Güvenilir süt güvenilir gelecek için sürdürülebilir süt hijyeni eğitim modeli"nin sonuç paylaşım toplantısı ilçedeki bir otelde yapıldı.

Toplantıda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, kağıt üzerinde kalan hiçbir şeyin etkili olmadığını söyledi.

Süt hijyeniyle ilgili burada yapılan çalışmaların sahaya uygulanmasının önemli olduğuna dikkat çeken Vali Köşger, şunları kaydetti:

"Aydın, çok alanda olduğu gibi tarımsal alanda da Türkiye’de ilkler arasında yer alan bir kentimiz. Birçok üründe 2. veya 3. sırada yer alıyor, hatta bazı ürünlerde incir gibi en çok üretilen statüsünü muhafaza ediyor. İlimizde 360 bin büyükbaş hayvanımız var. Türkiye’de 8. sıradayız. Sağmal büyük baş hayvan sıralamasında 9. sıradayız. Ancak süt veriminde Türkiye’de 6. sıradayız. Bu süt verimimizin iyi olduğunu gösteriyor, demek ki işin zor kısmını halletmişiz, üretim kısmı zor kısmı onu halletmişiz, tabi gideceğimiz çok yol var."

Köşger, "Valilik olarak devleti temsilen söylüyorum, bu memlekete çivi çakanın yanındayız, elini taşın altına koyan bütün kardeşlerimizin yanındayız ve arkasında destekçiyiz. Onlar üretecekler ülkemiz kalkınacak. Daha yaşanılası daha güzel ülkeyi kuracağız geliştireceğiz inşallah hep birlikte, bunu gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.