Aydın

24 Kasım Öğretmenler Günü

13:15 24 Kasım 2017
24 Kasım Öğretmenler Günü

Aydın'da 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Aydın Valiliği önünde düzenlenen törende, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Buradaki törenin ardından Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, toplumları değiştiren, iyiye, güzele ve doğruya doğru yöneltenlerin her zaman öğretmenler olduğunu belirterek, öğretmenlere çok büyük bir vazife düştüğünü söyledi.

Toplumun ileriye taşınması için cumhuriyetin ilk yıllarında adanmışlık ruhuyla bir hamlenin gerçekleştiğini vurgulayan Köşger, şunları kaydetti:

"Bu adanmışlık ruhuyla istikbale daha iyi yürüyebilmek için bu etrafımızı kuşatmış kan gölünün içerisinde sıyrılarak dünyanın gelişmiş ülkelerin ilerisine geçmek, muhasır medeniyetlerin ötesine geçmek için son bir hamleyi yapmamız gerekiyor. Bu da elimizdeki genç kuşakları çağın bilgisiyle donatarak geleceğe hazırlamak ancak onlara milli kimliklerini unutturmadan sahip oldukları değerleri unutturmadan kişiliklerini, karakterlerini muhafaza ederek köklerinin üzerinde yeni bir nesli şahlandırmayı öğretmenlerimizden bekliyorum."

Çandıroğlu ise gençlerin eğitimi, devletin korunması, yaşatılması ve yüceltilmesinin öğretmenlerle mümkün olduğunu belirterek, "Öğretmen inanç ve azimle mesleğini gurur duyarak yerine getirirse eğitim amacına ulaşır. İnsanın gönlünde yaşarken onlara ümit veren bazı değerler vardır bu değerlerin en önemlisi hiç şüphesiz ki gençliktir." diye konuştu.

Programda, göreve yeni başlayan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Öznur Aksoy ve emekli öğretmen İsmail Dalkılıç da konuşma yaptı.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin oratoryo gösterisinin ardından yeni atanan 14 öğretmenin yemin etmesiyle program sona erdi.

Programa, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Selahaddin Acara, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.