Aydın

Aydın'a 5 yeni ambulans

15:22 04 Aralık 2017
Aydın'a 5 yeni ambulans

Aydın 112 Acil Servis İstasyonu bünyesinde hizmet verecek 5 yeni ambulans için anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Aydın Valiliği önünde yapılan törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye'nin sağlık konusunda çok önemli bir noktada olduğunu söyledi.

Kamu Hizmetleri Memnuniyet Anketi sonuçlarına göre Türkiye'de en memnun olunan kamu hizmetinin sağlık hizmeti olduğunu aktaran Köşger, şunları kaydetti:

"Bu noktaya gelmek kolay olmadı. Öncelikle fiziki alt yapı düzeltildi. Personelin yeni duruma adapte olması ardından sağlıkta kullanılan araç gereçler modernize edildi. Bu acil sağlık hizmetleri bir vakaya ulaşma ve onu en ideal süre içerisinde hastayı hekimle buluşturma çok önemli bir hizmettir."

Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz da bu ambulanslarla birlikte kentteki ambulans sayısının 58 olduğunu belirterek vakalara ulaşım oranında Aydın olarak yüzde 97 başarılı olduklarını söyledi.

Köşger, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulansların anahtarlarını Ortaklar 2 No’lu, Söke Yenidoğan'da 4 No’lu, Kuyucak’ta 1 No’lu, Kuşadası 3 No’lu ve Buharkent’te 1 No’lu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görevli ekiplere teslim etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.