Aydın

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu Kuşadası'na vize ofisi açacak

18:10 22 Aralık 2017
Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu Kuşadası'na vize ofisi açacak

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde kurulacak ofisle Yunanistan vizesi alınabileceği bildirildi.

İzmir Yunanistan Başkonsolosu Argyro Papoulia, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'ı makamında ziyaret etti.

Hedeflerinin Türk Yunan işbirliğini ve diyaloğunu güçlendirmek olduğunu aktaran Papoulia, Yunanistan ile Türkiye arasında ticaret, turizm ve kültür alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi için bir çok faaliyet yürüttüklerini dile getirdi.

Bu yıl alınacak vize sayısının 61 bini geçeceğine dikkati çeken Papoulia, "Bu sayı geçtiğimiz yıl ile öncesindeki yıllar için çok ciddi yükseliştir. Ticaret odası başkanımızla Kuşadası'nda bir ofis açma konusunda konuştuk, anlaşmaya vardık. Türk vatandaşlarına vize konusunda yardımcı olma açısından Ticaret Odasını bize açtığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Ticaret ve turizm ile iki halk bir birine daha yakınlaşmaktadır." dedi.

Akdoğan ise oda binası içerisinde vize işlemlerinin yürütülmesi için bir ofis açılacağını belirterek, "Vize şirketi ile bir anlaşmaya vardık. Bu ofis 1 Nisan'dan başlayarak ekim ayı sonuna kadar hizmet verecek. Kuşadası ve çevresinde ikamet eden, iş yapan herkese, tüm vatandaşlarımıza vize hizmeti sunulacak. Buradan İzmir'e gidip gelmek, vize işlemleri için uğraşmak büyük bir sorun oluşturuyordu. Bu sorun çözüldü." diye konuştu.








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.