Aydın

Germencik'te "Süt Sığır İşletmeleri Teknik Analizi Projesi" başladı

12:56 27 Aralık 2017
Germencik'te "Süt Sığır İşletmeleri Teknik Analizi Projesi" başladı

Aydın'ın Germencik ilçesinde, "Süt Sığır İşletmeleri Teknik Analizi Projesi" hayata geçirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayvancılıkta yüksek maliyetli beslemenin önüne geçmek amacıyla proje uygulamaya başladı.

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, düşük maliyetle yüksek verim elde edilmesini amaçlayan projenin, çiftçiler açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş ise hayvan besleme konusunda küçük çiftlik işletmecilerinin yeteri kadar bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, projenin Germencik'te olumlu sonuçlar doğurması halinde projeyi il geneline yayacaklarını dile getirdi.

Proje Koordinatörü veteriner hekim Tufan Cihan da ilçede tek tek dolaştıkları çiftliklerin, kar ve zarar oranlarını tespit ettiklerine işaret ederek, "Hayvanların yemleme konusunda elde edilen süt miktarıyla yedirilen yemlerin dengesiz olduğunu dolayısıyla yeterince para kazanamadıklarını tespit ettik. Bunun üzerine yoğunlaştık. Artı rasyonlarını hazırlayıp, yem maliyetlerini düşürüp süt miktarını artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Turanlar Mahalle Muhtarı Himmet İzmir da çiftçilerin projeye sahip çıkması durumunda, çok başarılı sonuçlar alınacağını vurguladı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Dursun da ekiplerin incelediği alanlarda hazır bulundu.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.