Aydın

Didim’de Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı

18:40 05 Ocak 2018
Didim’de Şehit Polis Fethi Sekin Parkı açıldı

Aydın'ın Didim ilçesinde geçen yıl İzmir'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fethi Sekin'in adının verildiği parkın açılışı gerçekleştirildi.

Efeler Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Şehit Polis Fethi Sekin Parkı'nın açılış töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Fethi Sekin'in büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini belirterek, "Şükür ki milletimiz tarihin bütün kritik zamanlarında bu topraklar üzerinde aslan gibi bir duruş sergilemiştir ve yeri gelmiş Yıldırım olmuş, yeri gelmiş Yavuz olmuş, Çanakkale’de Seyit Onbaşı olmuş, Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal olmuş, 13 milyon aç, fakir, muhtaç insanı derleyip toparlamış ve bu toprakları bize vatan kılmıştır. Bu toprakların her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu vatan bize kolay emanet edilmemiştir." ifadelerini kullandı.

Didim Kaymakamı Mehmet Türköz ise Fethi Sekin'in gözünü bile kırpmadan ölüme koştuğunu anımsatarak, "Bu ülkenin güveni ve huzuru için kendi canlarından vazgeçen tüm şehitlerimizi anarken, kalbimize gömdüğümüz şehitlerimizin bizden sonra da hatırlanmaları için isimlerini parklarda yaşatmayı görev bilen Didim Belediyesi ile bugün bu parkın açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da şunları kaydetti:

"Ülkemizden bu tip değerlerin ve kahramanların çıkması bizleri gururlandırıyor. Bizlere vatan yapmak için bu topraklarda birçok insan canlarını verdi. 15’ten 70 yaşına kadar insanlar ulusal kurtuluş savaşımızda gözlerini kırpmadan bu topraklar için şehit oldular. Bizler onlara çok şey borçluyuz. Biz de borcumuzu vatanımıza bir şekilde çok daha fazla çalışarak ve üreterek, çocuklarımızı ahlaklı ve düzgün insanlar olması için yetiştirerek ödeyeceğiz."

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.