Aydın

Gizlice silah sokup önlerine geleni katlettiler

10:08 12 Ocak 2018 3 Yorum Var
Gizlice silah sokup önlerine geleni katlettiler

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı’na gizlice silah sokan 5 kişi, 22 tane ördek ve kuşu katletti.

Şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi tarafından 5 kişiye 28 bin 600 TL para cezası kesildi.

Bir ihbarı değerlendiren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Dilek Yarımadası Milli Parkı’na baskın yapıldı. Yapılan baskından avlanmakta olan 5 kişi yakalandı. Şahısların çantalarında ve üzerlerinde aram yapan ekipler 5 adet ördek ile birlikte çeşitli cinslerde 22 adet kanatlı ele geçirildi.

Yasak bölgede kaçak av yapan 5 kişi haklarında yasal işlem yapılmak üzere jandarmaya teslim edilirken, şahıslara da 28 bin 600 lira ceza kesildi.

Bölgede denetimlerin gece gündüz devam ettiğini belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları ve avcılık yapan kişileri doğaya saygılı olmaya çağırdılar.

Jandarma tarafından silahları ile birlikte gözaltına alınan şahısların sorgusunun devam ettiği bildirildi.

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Zaza 13 6 yıl önce Şikayet Et
    Av yasağı olsun olmasın dinimizde tüfekle avlamak günahtır çönkü can yakmak insan oğluna yasaklanmıştır saçma ve barut yakıcı oldoğu için tüfekle avlamak dinimizce yasaktır
    Cevapla
  • Bozan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu yorumu sen neye dayanarak yaptın.Tüfek islamiyetten yıllar sonra icat oldu.Olmayan şey nasıl yasaklanır.Sen yorum yapıyorsun buda kimseyi bağlamaz.Avcılık kötüdür, yasaklanmalı ama tüfekle av en az can yakandır.Okla av dahamı az can acıtır.Sen mağara devrine dön o zaman.
  • Semra 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapsam ne değişecek.Onlara kıyanın ellleri kırılsın. Egoları tatmin oldumu
    Cevapla
  • katibb 6 yıl önce Şikayet Et
    ceza toplamda 28.600 ise yazıklar olsun.. adam başı 5.000 TL ceza ile bu işlerin önü kesilmez..
    Cevapla
  • samsa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim birde YAZIKLAR OLSUN demişsin.mübârek ya çok zenginsin yada hesapla aran pek iyi degil sanırım.kusura kalmada bence baya iyi bir para.
  • ağrı 6 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsunlar. Avcılık yasaklanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.