Aydın

Nazilli Adalet Sarayı'na "Erişilebilirlik Belgesi" verildi

19:47 28 Şubat 2018
Nazilli Adalet Sarayı'na "Erişilebilirlik Belgesi" verildi

Engelli bireylere kolaylık sağlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında 385 kriteri yerine getiren Nazilli Adalet Sarayı'na "Erişebilirlik Belgesi" verildi.

Nazilli Adalet Sarayı'nda yapılan proje tanıtım toplantısında konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, projenin Aydın genelindeki kamu kurumları arasında ilk olduğunu söyledi.

Projenin örnek olduğuna dikkati çeken Köşger, "Adalet müessesesine yakışan da budur. Adalet sadece mülkün değil her şeyin temelidir. Sadece sağlam olanlara değil, engelli olan kardeşlerimize de adalet lazım. Onların da adaletin her noktasına erişebilmesi lazım." dedi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş da adliye binasında Braille alfabesiyle hazırlanan yönlendirme panosu, asansör, hissedilebilir yüzey ve sesli acil çıkış yönlendirme sistemi gibi birçok düzenleme yaptıklarını ifade etti.

Bir kaza nedeniyle 4 ay koltuk değnekleriyle yaşadığını, engellilerin yaşadığı zorlukları her insanın empati yaparak anlaması gerektiğini belirten Dönertaş, şunları kaydetti:

"O dönemde çalıştığım adliyede dahi fiziki bir çok engelle karşılaştım. Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları bir nebze de olsa görme imkanım oldu. Bu nedenledir ki yaklaşık 16 yıldan bu yana gerek cumhuriyet savcısı, gerek cumhuriyet başsavcısı olarak görev yaptığım adliyelerde imkanlarımız dahilinde yapma fırsatı bulduğum fiziki düzenlemelerden hiçbiri beni bugün ki kadar onurlandırmamış ve gururlandırmamıştır.”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ise “Nazilli Adalet Sarayı 385 kriteri yerine getirerek erişebilir olmayı hak kazanmıştır. Aydın’da bir kamu kurumunun ilk kez bu faaliyeti yerine getirmesi nedeniyle ilk kez erişebilirlik belgesi veriyoruz." dedi.

Bedensel engelli Yılmaz Bayraktar ise kendileri için yapılan uygulamayı çok beğendiklerini belirterek bunun kentteki tüm kamu kurumları ve özel binalarda olması gerektiğini dile getirdi.

Görme engelli Sercan Erişgen de projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların arından Köşger, Erişilebilirlik Belgesi’ni Başsavcı Dönertaş’a teslim etti.

Programa, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.