Aydın

Aydın'daki gıda zehirlenmesi şüphesi

17:18 20 Mart 2018
Aydın'daki gıda zehirlenmesi şüphesi

Aydın'ın Karacasu ilçesinde 183 öğrencinin gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı olay sonrası yemeklerde yapılan analizler sonucu menüde bulunan tavuklu pilavda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edildi.

Karacasu Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşımalı eğitim gören öğrencilerin Karacasu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde hazırlanan öğlen yemeğini tüketmelerinin ardından hastaneye kaldırılması olayıyla ilgili ön incelemenin tamamlandığını belirtti.

Yemeklerin laboratuvarda yapılan analizleriyle ilgili sonuçların geldiğini aktaran Büyüknalçacı, şöyle konuştu:

"Yemekler üç ana testten geçti. Tavuklu pilavda zararlı bakterilere ulaşıldı. Gıda zehirlenmesinin tavuklu pilavdan olduğu kesinleşti. Adli mercilere durumu bildirdik, onlar da gerekli çalışmalarını sürdürüyor. Biz bu süreçte öğrencilerimizin mağdur olmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Öğrencilerimizi evlerinde tek tek ziyaret ettik, onların her türlü ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Öğrencilerin mağdur olmaması için öğlen yemeklerinde sandviç ve pide servisi yapıyoruz."

Büyüknalçacı, yemeklerin hazırlandığı okulda görevli personel hakkında da idari soruşturma başlatıldığını dile getirdi.

Karacasu ilçesinde bazı okullarda taşımalı sistem kapsamında öğrenim gören 183 öğrenci, 13 Mart'ta öğlen yemeğinin ardından rahatsızlanmış, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.