Aydın

Trenle yolculuk yapıp kitap okudular

12:15 27 Mart 2018
Trenle yolculuk yapıp kitap okudular

Aydın'da ilkokul öğrencileri, trenle yolculuk yapıp kitap okudu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün "trende okuyoruz" çalışması kapsamında, 60 ilkokul öğrencisi, 32744 sefer sayılı treni ile öğretmenleri eşliğinde Aydın'dan Söke'ye yolculuk yaptı.

Öğrenciler, seyahat süresince yanlarında getirdikleri kitapları okudu. Çocukların bulunduğu vagonların camlarına ise "okumak özgürlüktür", "kitap en güzel dosttur" yazılı pankartlar asıldı.

Öğrencilere eşlik eden Aydın Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, farklı bir etkinliğe imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kitap okumanın önemini herkesin bildiğini dile getiren Sürücü, "Bugün boş zamanımızda kitap okuyarak, bu seyahatimizi en iyi şekilde değerlendirebilmenin de farkındalığına varabilmek için ve bu yönde bir alışkanlık kazanmak için böyle bir etkinlik düzenledik." dedi.

İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz da öğrencilere her yerde kitap okunabileceğini göstermeye çalıştıklarını vurguladı.

Öğrencilerden Ali Demir Elmas ise herkesin kitap okuması gerektiğini söyledi.

Mert Efe de kitap okuduğunda yorgunluğun azaldığını kaydetti.

Şener Can Demirol ise "Kitap okumayan karanlıkta kalır. Geleceğinizi çöpe atmamak için okuyun, bitirin ve tekrar okuyun." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.