Aydın

ADÜ Teknokent tanıldı

18:44 19 Nisan 2018
ADÜ Teknokent tanıldı

Adnan Menderes Üniversitesinde (ADÜ) kurulan teknokentin tanıtımı yapıldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ADÜ Teknokent içinde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, bu çağda donanımı iyi olan, akademik geri dönüşümü iyi olan ve nitelikli ürünler üretenlerin önde olduğunu söyledi.

Dünyada rekabetçi ortamda Türkiye'nin de kendi yerini almaya çalıştığını aktaran Köşger, "Ülkemizde bütün vilayetlerde aşağı yukarı üniversite açıldı, birden çok üniversitesi olan vilayetlerimiz var. İnsanımızı daha nitelikli hale getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu nitelikli insan gücünün ürettiğimiz ürünlere de yansıması lazım, onun doğası da böylesi teknokentler böylesi ortamlardır." dedi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da teknokent için çok ciddi taleplerin olduğunu ifade etti.

Türkiye'deki teknokentler arasında 56. sırada olduklarını aktaran Bircan, yakın zamanda açıklanacak yenilikçi ve girişimci üniversiteler sıralamasında ilk 50’ye girmeyi hedeflediklerini dile getirdi.


Hızlı bir şekilde yukarıya doğru tırmanmayı arzuladıklarına dikkati çeken Bircan, "ARGE ve akademik alandaki çalışmaları destekleyerek üniversite olarak hızlı bir ivme kazandık ve görünürlüğümüz inanılmaz arttı. Teknokentimizin asıl binasının projesini de hazırladık ve bakanlığa sunduk. Yaklaşık 17 bin metrekare alan içinde Aydın ekonomisi için üniversite olarak ciddi bir katkı sağlamayı düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken de böylesi yatırımların kente önemli katkı sağlayacağı düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Programın ardından protokol üyeleri Teknokent'i gezdi

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.