Aydın

Cezaevinde doktora yapılan bıçaklı saldırı

20:59 02 Ağustos 2018
Cezaevinde doktora yapılan bıçaklı saldırı

Aydın Tabip Odası üyeleri, E Tipi Açık Cezaevinde bir mahkumun saldırısı sonucu bıçakla yaralanan doktoru hastanede ziyaret etti.

Atatürk Hastanesinde tedavisi süren doktoru ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Hakan Karagözlü, saldırının sağlıkta şiddetin geldiği boyutun büyüklüğünü gösterdiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son günlerde arttığına dikkat çeken Karagözlü, "Son yaşanan olay, olabilecek en kontrollü ortamda bile meslektaşımızın can güvenliğinin sağlanamadığını göstermektedir. Bu konuda adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Sorumluların bir an önce tespiti ve çıkarılacak dersler sonrasında tekrarına izin verilmemesi temennimizdir." dedi.

- Olay

Aydın E Tipi Açık Cezaevi'nde dün muayeneyi kabul etmeyerek hastaneye sevkini isteyen hükümlü E.A, cezaevinde görev yapan Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorlarından Yunus Emre Baba'ya bıçakla saldırdıktan sonra firar etmişti.

Hükümlünün tehdit, gasp ve özel hayatın gizliliği gibi suçlamalardan 4 yıl 11 ay 15 gün cezasının bulunduğu öğrenilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.