Aydın

Bankamatikte 4 bin lirasını unutunca...

14:22 21 Eylül 2018 8 Yorum Var
Bankamatikte 4 bin lirasını unutunca...

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, bir incir tüccarının ATM’de unuttuğu para, oğlunun öğrenci harcını yatırmak isteyen başka bir vatandaş tarafından bulunarak sahibine teslim edildi.

Bankanın ATM’si önünde buluşan şahıslar birbirlerine teşekkür etti. ATM’de unuttuğu 4 bin liradan 200 TL’sini parasını geri getiren duyarlı vatandaşın oğluna verilmesini isteyen unutkan şahsın bu isteğini uzun süre kabul etmeyen hayırsever vatandaş daha sonra helalleşerek parayı teslim aldı. 

Para yatırmak için geldiği Yeşil Mahalle’deki özel bir bankanın ATM’sine yanaşınca bir miktar para gördüğünü ifade eden Halil Topçuoğlu (46), isimli esnaf, hemen polis ekiplerine durumu bildirdiğini belirterek; “Nazilli’nin Ketendere köyünde oturuyorum. Buradaki bankamatikte çocuğun üniversite harcını yatıracaktım. Onun için gelmiştim. Bankamatiğe işlem yapmak için yaklaştım. Bu sırada bankamatik 4 bin lira para verdi. Ben de parayı aldım yetkililere teslim ettim. Ama benden önce bankamatikte kimse yoktu. Sağ olsun emniyet amirimiz, polis arkadaşlarımız yardımcı oldu. Oradan bankaya gittik. Bankada bana, bankamatikte parayı unutan şahsın oraya geldiğini söylediler. Ben de kendine teslim etmek için geldim. Bu bizim vatandaşlık görevimiz. Teşekkür ederim ben de” dedi. 

Duyarlı vatandaşa çok teşekkür eden incir tüccarı olduğu öğrenilen Özcan Çevik de; “Ben bankamatikten para çekmek için gelmiştim. Limit 5 bin lira yazdım. Limiti onaylamadı. ‘dört bin lira alabilirsiniz’ dedi. Bende 5 bin lira isteyince parayı vermeyecek, onaylamadı diyerek kartımı alıp şubeye gittim. Şubeden bana hesapta paranın eksik olduğunu 4 bin lira çekildiğini söylediler. Ben bu parayı çekmediğimi söyledim. Genel merkezi aradık. Gerekli bilgileri verdik. Aradan yarım saat geçmeden şubeden aradılar. Paranın bulunduğunu, bulan kişinin getirdiğini söylediler. Sağ olsun, Allah razı olsun. Yani dürüst insanlar, namuslu insanlar da var. Çok teşekkür ederim” dedi. 
 

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • tatar 5 yıl önce Şikayet Et
    bu vatandaşın yaptığı insan olanın yapması gereken bir davranıştır, ama artık insanlar o kadar yozlaştıki yapması gereken işlem çok büyük takdir gibi algılanır oldu.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun inşallah sizlerden.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    aslında çözümü gayet basit,bankamatiklere parasını ve kartını unutanlara uyarıcı ses ikazı konulabilir.parayı almayınca sesli olarak uyarabilir. teknolojiye göre mümkün.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    baba tarafından Sultanhisarlı olduğumdan Nazilli yi iyi bilirim.insanları temizdir,sokaklar portakal ,limon,mandalin ağaçlarıyla dolu olduğu halde kalkıp kimse bir tane koparmaz,belediye günü gelince toplar,pazar kurulurken cami aparlöründen dua okunur,dua bitmeden kimse malın satmaz.yaşanacak bir yerdir yanii.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    Baba tarafından Sultanhisarlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.