Aydın

Bu sese kulak verin! Halil'in annesi yürekleri dağladı

11:48 20 Mart 2019 75 Yorum Var
Bu sese kulak verin! Halil'in annesi yürekleri dağladı

Aydın'ın Söke ilçesinde, yanan otomobilden annesinin son anda kurtardığı ancak yüzü ve vücudunun bir bölümü yanan 4 yaşındaki Halil Geyik'in ailesi, doku nakli için gereken yaklaşık 200 bin liranın karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlattı. Ulke.com.tr Halil'in annesine ulaştı...

Aydın'ın Söke ilçesinde içerisinde oyun oynadığı otomobilde çıkan yangında yüzü ve vücudunun bir kısmı yanan 4 yaşındaki Halil Geyik'in ailesi, evlatlarının doku nakli için "Ateşe bir damla su dök" kampanyasını başlattı. Bu haberin ardından Halil'e ulaşamayan okurlar için HABER7 Halil'in annesi Halime Geyik'e ulaştı. 

 

Halime ve İsmaİl Geyik çiftinin 3 çocuğundan biri olan Halil'in geçen yıl içinde oynadığı amcasına ait otomobilde yangın çıktı. Yoldan geçen bir sürücünün uyarısıyla olaydan haberi olan anne Halime Geyik, çocuğunu otomobilden dışarıya çıkardı. Anne ve çocuğunun uzaklaşmasının ardından kısa bir süre sonra LPG'li araçta patlama meydana geldi. Vücudu yanan küçük Halil, Aydın'dan sonra yaklaşık 40 gün Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördü. Yaşam savaşını kazanan Halil'in yüzünün tamamı ile vücudunun birçok yerindeki yanık izleri geçmedi.

 

Çocuklarının tedavisi için mücadeleyi sürdüren Geyik çifti, ameliyat masrafları için 200 bin lira gerektiğinin belirtilmesi üzerine Aydın Valiliğinin de onayıyla "Ateşe bir damla su dök" adlı yardım kampanyası başlattı. Aile, şimdi kendilerine uzatılacak yardım eliyle çocuklarının eski günlerine dönmesini umut ediyor.

"41 GÜN YOĞUN BAKIMDA HAYAT MÜCADELESİ VERDİ"

Yanan otomobilden çocuğunu dışarı çıkardıktan sonra patlama meydana geldiğini belirten Halime Geyik sözlerini şöyle sürdürdü...

"Aydın'dan helikopterle İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittik. 41 gün yoğun bakımda hayat mücadelesi verdi. Doktorlar yaşama ümidinin olmadığını söylediler. 'Umudunuzu yitirmeyin.' de demiyorlardı. Onlardan bir umut bekliyordum ama her defasında 'Hazırlıklı olun, ölür.' diyorlardı. Yoğun bakımda kendine geldi ve vücudundan alınan derilerle 4 ameliyat oldu."

3 KEZ DAHA AMELİYAT OLACAK

3 kez doku nakli ameliyatı olacak. Birinci olarak ağzını açamıyor. Kulağının arkasından göğsüne doku nakli yapılacak. Ardından o büyüyen doku yüzüne nakil edilecek. Üçüncüsü elini kullanamıyor. Eli için doku nakli yapılacak. Bir ameliyatı da Halil'in kulağı yok. Halil'e yeniden kulak nakli de yapılacak. Bu tedavimiz Bodrum'da olacak. Zaten 4 kez ameliyat olduk. 3 ameliyat için imkanımız olmadığı için bekledik. 

İMKANIMIZ YOK EŞİM GÜNDELİK İŞLERDE ÇALIŞIYOR

Eşim günlük işlerde çalışıyor. İndir boşalt işleri. Bende bağ, bahçe işine gidiyordum. Çapaya, pamuğa. Ancak oğlumun durumundan dolayı uzun süredir gidemiyorum.

OĞLUM ARABALARI ÇOK SEVERDİ

Oğlum arabaları çok severdi. Amcası geldiği zaman hemen arabasına binmek isterdi. O akşam amcası bize geldi kalmak için. Sabah vakitlerinde Halil arabaya binmek istedi ben de izin verdim. Sonra kahvaltı hazırlamak için eve girdim. Yolda geçen bir aracın korna sesiyle uyarıldım. Hemen koştuğumda arabadan dumanlar yükseldiğini gördüm. İçinde duman ve buhar vardı. Otomobilin direksiyon bölümünden aldım Halil'i. Üçüncü derece yanmıştı. Halil İstanbul'da 41 gün yoğun bakımda, 21 gün de serviste kaldı. 4 kez ameliyat oldu. Aydın'a döndüğümüzde de yeni ameliyatlar geçirdik. 

3 AMELİYAT İÇİN DOKTOR 140 BİN TL MASRAF ÇIKARDI

Doktor bize sadece ameliyat masrafı olarak 140 bin tl gibi bir ücret çıkardı. KDV ve ilaç gibi masraflarla 200 bin TL gerekiyor. Ben de Vali beye durumumu anlattım ve yardım için gerekli izinleri aldım.  Tek isteğim oğlumun eski günlerine geri dönmesi. Yangınımıza bir damla su olmalarını bekliyoruz. Şu anda dışarı çıkamıyor. Ameliyat olursa güneşe çıkıp parklarda oynayabilecek

Not: Halil'e ulaşmak isteyenler Haber7.com iletişim telefonundan irtibata geçebilir

ULKE.COM.TR / NUSRET ODABAŞ

AA / FERDİ UZUN

YORUMLAR

75 Yorum Var
  • halil İçin 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım Halilciğin imdadına yetişseniz ne güzel olur. vereceğiniz moral bile onlar için yeter. külliyeye hangi çocukları davet etmediniz ki. inanın davet edilmeye en layık çocukların başında gelir. bir bisiklet bir de oyuncak araba hediye edersiniz . hem oyuncak arabaları çok seviyormuş. inanın seçimleri kazanmaktan daha değerli olan böylesi bir ailenin gönlünü kazanmaktır. onun en güzel hastanelerde tedavi olması için ön ayak olsanız keşke. Halil gerçekten içimizi parçaladı. ağlamaktan bi hal oldum.
    Cevapla
  • TR - SAKARYA 5 yıl önce Şikayet Et
    kardesim , ikide bir hanimefendiyi rahatsiz etmezsek, aile adina haber7 güvenilir hesap açsa , yanlis hatirlamiyorsam 5 veya 10 lira tutuyor, sanirim ziraat Bankasi bedava hesap açtiriyor .. bizde paylastiginiz hesaba yatirsak daha iyi olmazmiydi.. ben ve arkadaslarim yurdisinda isçi gurbetçiyiz, yardim etmek istiyoruz ... madem olsun tam olsun Hesap açin bizlerde seve seve ödeyelim.. isi neden yokusa sürüyonuz anlamis degilim.. halbuki bu yardimda acele etmek gerek, Halil için , lütfen .. !!!
    Cevapla
  • mhmt 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar haber 7 iletişime halile destek diye mesaj atarsanız size donuyorlar. bende halime hanımın numarası ve hesap numarası var ama siz bence guven için haber 7 den isteyin ben istedim verdiler...
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım olaya el atmanızı önemle arz ederim.Yavrumuza acil şifalar dilerim.
    Cevapla
  • kosovalı 5 yıl önce Şikayet Et
    allahu teala hz leri yakın zamanda inşa allah gerekli olan parayı rabbim sevdiği kulların elinden tez zamanda ulaştırır inşa allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.