Aydın

'İlk kez görüyorum, internetten araştırdığım zaman...'

07:47 25 Haziran 2019 10 Yorum Var
'İlk kez görüyorum, internetten araştırdığım zaman...'

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, Funda Gündoğdu yolda giderken farklı bir tür olduğunu düşündüğü kuşu alarak evine getirdi. İnternette araştırma yapan Gündoğdu, kuşun Fil suresinin anlattığı ve birçok dini hikâyeye konu olan Ebabil kuşu olduğunu öğrendi.

İncirliova ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde oturan Funda Gündoğdu, gündüz saatlerinde evine giderken, yerde çırpınan bir kuş gördü. Yardım etmek isteyen Gündoğdu, kuşu alarak evine götürdü. Kuşu beslemek isteyen Gündoğdu, önce su verdi daha sonra da yem, fakat kuş hiçbir şey yemeyince internette araştırma yaptı. Göndoğdu yaptığı çalışma sonucunda, kuşun Fil suresinin anlattığı ve birçok dini hikâyeye konu olan Ebabil kuşu olduğunu öğrendi.

'İLK KEZ GÖRDÜM'

Funda Gündoğdu, Yolda bir kuş gördüm. Bulduğumda normal bir kuş sandım ne olduğunu bilmiyordum. Eve geldim ve internetten araştırdığımda ebabil kuşu olduğunu öğrendim. Şu an uçamıyor. Ebabil kuşu doğaya ait olduğu için yetkililere vermek istiyorum. İlk kez ebabil kuşu görüyorum. İlk bakışta kırlangıç kuşuna benziyordu. Ne yedireceğimizi bilmiyoruz" dedi. 

YORUMLAR

10 Yorum Var
  • abdullah1 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kırlangıç
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • zaim aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    gecen gün kocaeli gölcük ilçesinde ağabeyim de bir adet ebabil kuşu bulmuş böyle yerde aceba tesadüfmü yoksa bili,msel bir yanımı var merak etmeye başladım.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • bustanismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçamıyor...yanlış anlamaktan kaynaklanır. Bu kuşlar yere hiç inmezler...indiğinde ayak üstü duramazlar...uçması için havaya atmak gerekir...sürekli uçar..uçarlar...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • alpi 4 yıl önce Şikayet Et
    aynı kuş kaçıncı haber ev ev dolaşıyomu ne ediyor anlamadım
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • dost 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kuşlar yere indikten sonra bir daha yerden kendi imkanları ile uçamazlar, onu elinizle havaya, yukarıya doğru uçurur gibi sallarsanız uçmasına yardımcı olursunuz, ben de bu kuş türünden bir sabah işe giderken yolda buldum ve aynı yöntemi uygulayarak uçmasını sağladım.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.