Aydın

7 aylık bebeğini karpuzun için oturtarak serinletti

14:19 29 Haziran 2019 16 Yorum Var
7 aylık bebeğini karpuzun için oturtarak serinletti

Aydın’ın Çine ilçesinde yaşayan evli ve 2 kız babası Mustafa Avohan, sıcaktan bunalan 7 aylık kızı Alya Avohan’ı oyduğu 18 kiloluk karpuzun içine koyarak serinletti.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle Aydın ve çevresinde sıcaklıklar 40 dereceye yaklaştı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar serinlemek için her yolu deniyor. Aydın'ın Çine ilçesinde esnaflık yapan Mustafa Avohan 7 aylık kızı Alya Avohan’ı serinletmek için ilginç bir yöntem denedi.

Manavdan aldığı 18 kiloluk karpuzun içini oyan baba Avohan, kızını oyduğu karpuzun içerisine koydu. Karpuzun içerisinde serinleyen Alya bebek, sevimli ve bir o kadar da ilginç görüntüsü ile dikkat çekti. Minik Alya’nın karpuzun içerisindeki sevimli halleri babası Mustafa Avohan tarafından kayda alındı. 

Kızının sıcaklardan dolayı huzursuz olduğunu hissettiğini kaydeden Mustafa Avohan, “Kızım henüz 7 aylık bir bebek. Sıcaklardan dolaylı huzursuz olduğunu fark ettim. Bizler bile bu sıcaklara dayanamıyorken, kızımın sıcaktan bunalmasına bir son vermek için çare aramaya başladım. Alya’nın karpuza karşı bir ilgisi vardı. Ne zaman görse gülümsemeye başlar ve iştahla yerdi. Kendimce düşünürken karpuz aklıma geldi. Kızımı bu şekilde hem serinletip hem de mutlu edebileceğimi düşündüm. Düşündüğüm gibi de oldu. Eşim bile karpuzu görünce şaşırıp bu kadar büyük karpuzu ne yapacağımı sormuştu. Ona da sürpriz oldu. Zaman zaman kendimce bulduğum bu çözümü uygulamaya devam edeceğim” dedi. 


 

YORUMLAR

16 Yorum Var
  • kelem 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferin sana akıllı insan ! Allah o küçük yavruyu da iyi insanlardan eylesin !
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Nimete saygı düşüncesini maalesef unutuyoruz. Her yapılan işin dini, ahlaki ve kültürel boyutu ele alınmalı. Uymuyorsa hoşumuza gitse de yapmamalıyız.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Nimete saygısızlık yapma..Boş insan işte.
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen karpuzun kabuğunumu yiyorsun anlamadım.
    İlk beğenen sen ol
  • Hayır! 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nimete saygısızlık olmaz!!!
    İlk beğenen sen ol
  • Offf 4 yıl önce Şikayet Et
    Ofof negüzel Katpuzu sogutup icine koy cocugu oh
    Cevapla
  • Allah akıl versn 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne günlere kaldık Ya Rabbim.. hayatın her anı internette paylaşılıyor ve buna daha mini minnacık çocuklarımızı da ekliyoruz. Allahım sen akıl fikir ver. alkışlanıp ün kazanmak iyi bir şey mi, hele de bu şekilde ???
    Cevapla
  • s€d@ 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet Arif kardeş aynen öyle, yorumcu 100% haklıdır
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin arkadaşın arkadaşın dediği gibi gerçektende hepimize Allah akıl versin. Millet sosyal medyada paylaşıp beğeni alacağım diye edebini, örfünü, adetini ve dini tarafılarını unutup yada görmezden gelerek gösteriş yapmakta yarışır oldu. Sosyal medya dedikleri sosyal çöplük yüzünden kibir, israf ve gösteriş beraberinde de ahlaksızlık ve edepsizlik iyicene ayyuka çıktı. Artık cebimizde taşıdığımız telefonlar pimi çekilmiş bomba halini aldı. Böyle sorumsuzca devam edersek gidişatımızın ne olacağı meçhul Allah sonumuzu hayırlı eylesin.
  • saçmaladıNNNNN 4 yıl önce Şikayet Et
    sana akıl versin CESARET olan yorumcu. doğru demiş bu kardeş, sen en iyisi gerçekleri görmek için bir gözlük al, fakat güneş gözlüğü olmasın
  • Cesaret 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana gerçekten akıl versin
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.