Aydın

Din dersine Hristiyan öğretmen iddiası!

14:12 06 Kasım 2019 29 Yorum Var
Din dersine Hristiyan öğretmen iddiası!

Aydın’da okullarda din dersi öğretmenliği yapan, ancak Hristiyan olduğu iddia edilen öğretmen Esma B.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Aydın’da ilk olarak özel okullarda Din dersi öğretmenliği yapan Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K. daha sonra devlet memuru olarak devlet okullarında devam etti.

 

 

15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan, ancak daha sonra yeniden görevi iade edilen Esma B.K.’nin sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürüttüğü iddia edildi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından yapılan açıklamada "Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey” diye denirken, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

 

Hakkındaki iddialardan haberdar olmadığını belirten din kültürü ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni Esma B.K. okulda derslerine devam ettiğini belirtti. Yıllarca Aydın’da görev yapıp Aydın’da ikamet eden öğretmen Esma B.K. doktor olan eşinin İzmir’de görev yapmasından dolayı da Kuşadası’ndaki derslerine İzmir’den gelip gittiğini söyledi.

YORUMLAR

29 Yorum Var
  • adilce 4 yıl önce Şikayet Et
    beyler bayanlar tüm suç bizde eğer biz çocuklarımızı kendimiz iyi eğitirsek bunlara gerek kalmaz suç bizde biz sağlam olursak gerisi vız gelir
    Cevapla
  • Vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay çok korkunç bir olay bu olayı derinden araştırmak lazım Bence
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde ismini değiştirmiş Hristiyanlar boş durmazken biz Müslümanlar birbirimizi yiyerek İslamdan uzaklaşıyoruz....Son yıllarda İlahiyat fakültelerinde okuyanların da farklı olmadığını söyleyebilirim....Din dersine giren bir kadının başının açık olması bile kabul edilemez....Atamalarda seçmelerin doğru yapılmadığını gösteren kötü bir örnek..
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    resmen dalga geçiyorlar.belki budist belki hindu belki totemci ama bir dini var ya işte...öyle ise din dersine hoca olarak girebilirsin evladım.. :)
    Cevapla
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Adi turk kendi hıristiyan....fetöcüler ne olursa olsun görevlerine donmemeli onlara guvenilmez onları israile guneydeki cok sevdikleri ulkeye yada hahambasi fetöye sahip cikan diger ulkelere yollayın sınırdışı edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.