Başörtülü kadınlara özel şampuan

Kişisel bakım firmaları Ortadoğu'daki gizli pazarı keşfederek tesettürlü kadınlara yönelik şampuan ve kişisel bakım ürünleri üretmeye başladı.

Başörtülü kadınlara özel şampuan
Başörtülü kadınlara özel şampuan
GİRİŞ 23.05.2014 15:28 GÜNCELLEME 23.05.2014 15:28

Ortadoğu bölgesinde yıllardır Batılı şampuan ve kişisel bakım ürünlerini satmaya çalışan büyük kozmetik firmaları, yön değiştirerek bu bölgelerdeki ihtiyaca göre ürünler üretmeye başladı. Kozmetik devi Henkel, Gliss Onar ve Yenile adlı şampuanıyla Ortadoğu'da yaşayan tesettürlü kadınlara yönelik ürün satışına başladı. Onar ve Yenile, başörtülü kadınların yaşadığı havasızlık, saç kırılması ve koku gibi sorunları hedefleyerek bu alanda satışı yapılıyor. Ürünün pazarlaması sırasında Onar ve Yenile ürününü satın alan kadınlara baş örtüsü hediye ederek tanıtım yaptı.

Ortadoğu pazarındaki talebin farkına varan diğer kişisel bakım firmaları da bu trendi izlemeye başladı. Protecter & Gamble Co.'nun piyasaya sürdüğü ten rengini açan vücut kremi, Nivea'nın Sensual Musk vücut losyonu Ortadoğu pazarını hedefleyen ürünlerden bazıları.

Helal kozmetik olarak nitelendirilen ürünlerin hepsi helal sertifikasıyla pazara sunuluyor. Bu üretilen bütün kozmetik ürünlerde domuz içerikli katkıların bulunmaması anlamına geliyor. Helal Endüstri ve Gelişim A.Ş'nin hazırladığı rapora göre 2013 yılı küresel helal ürünler pazarının genişliği 2.1 trilyon dolar olduğu ve bu pazarın yüzde 9'unu helal kozmetik ürünleri oluşturduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız