Sigarayı bırakmanın güzelliğinize 7 faydası

Sigara pek çok sağlık sorununa yol açtığı gibi güzelliğinize de düşündüğünüzden daha çok zarar vermektedir.

Sigarayı bırakmanın güzelliğinize 7 faydası
Sigarayı bırakmanın güzelliğinize 7 faydası
GİRİŞ 20.01.2015 17:17 GÜNCELLEME 20.01.2015 17:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sigarayı bıraktığınızda sadece daha sağlıklı olmayacak, güzelliğinize dair avantajlardan da faydalanacaksınız. Peki bunlar neler mi?

Kırışıklara veda

Sigarayı bırakmanın, güzelliğe dair, en büyük faydalarından birisi kırışık oluşumunun yavaşlamasıdır. Elbette yaşlanmanın bir parçası olan kırışıklardan toptan kurtulmayacaksınız amasigara içmek bunların oluşumunu hızlandırır ve var olanları da derinleştirir. Bunun sebebi sigaradaki kimyasalların cildinizin elastikiyetini bozmasıdır.

Sarkmalar önlenir

Sigara içmenin yüz cildine olumsuz etkilerini herkes bilir ama acı gerçek aynı zamanda kol ve göğüslerde de sarkmalara sebep olmasıdır. Sigaranın içindeki kimyasallar tüm vücudunuzda negatif etkiler gösterir.

Bazı cilt koşulları düzelebilir

Sedef, lupus ve diyabet kaynaklı cilt sorunları olan insanların semptomlarında iyileşme görülür. Yapılan araştırmalara göre, cilt sorunu olan kişiler sigarayı bıraktığında çok daha çabuk iyileşme gösterir.

Cilt kanseri riskini azaltır

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki sigara tüketiminin bazı cilt kanseri tipleri ile yakından ilişkisi vardır. Ciltteki biyopsi izleri ya da huysuz yaralar hakkında güzel olan hiçbir şey yok değil mi? Üstelik cilt kanseri ölümcül de olabilir. Akciğer kanserinden bahsetmedik bile…

Dişler beyaz kalır

Çay, kahve veya soda içmenin dişleri sararttığını muhtemelen duymuşsunuzdur. Sigara da aynı riski taşır. Nikotin sarı lekelere ve ağız kokusuna sebep olur. İyi haber ise uzmanların, bıraktığınız zaman bu durumların kolay telafi edildiği yönündeki beyanı.

Yaşlılık lekeleri riskini azaltır

Yaşlılık lekelerinin güneşin altında korumasız geçirilen saatlerle olan ilişkisini herkes bilir. Ama araştırmalara göre, bu lekelerin oluşması sigara içen insanlarda daha yoğun oluyor. Bunun sebebi sigaradaki kimyasalların cilde olan negatif etkileri. Elbette çeşitli kozmetik ürünlerle bunları kapatmanız mümkün ama önleme şansı varken bunu değerlendirmek istemez misiniz?

Ağız yaraları ve diş kayıpları biter

Ağzınız yüzünüzün büyük bölümünü kaplar, dolayısı ile insanların ilk baktığı yerlerden biridir. Sigara içmek dişlerinizi kaybetmenize ve ağzınızın içinde yaralar oluşmasına sebep olabilir. Sağlıksız olmanız bir yana rahatsız ve çirkin hissetmenize de sebep olacaktır.

YORUMLAR 1
  • bırgul 9 yıl önce Şikayet Et
    Bız kadınları aydınlatıgınız ıçın çok tçkrlr
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!