Güzelleşmek için öğle arası yeterli

Güzellik kadın erkek herkes için çok önemli. Cilt güzelliği ise güzelliğin en belirleyici unsurlarındandır.

Güzelleşmek için öğle arası yeterli
Güzelleşmek için öğle arası yeterli
GİRİŞ 05.05.2015 09:21 GÜNCELLEME 05.05.2015 16:21

Mimik ve yaşa bağlı çizgiler oluşmadan yapılması gereken güzelliği korumaya yönelik bir operasyondur. Öğle yemeği arası estetiği denecek kadar kısa sürede gerçekleştirilebilir. Ünlülerin estetik doktoru Fatih Dağdelen’e botoks hakkında merak ettiğimiz her şeyi sizin için sorduk.

Botoks nasıl yapılır?

Op.Dr. Fatih Dağdelen; “Botoks kaslarla sinir hücreleri arasındaki etkileşimi engeller. Botoks yapılan bölgedeki kaslar geçici bir süreliğine donar ve böylece kırışıklıklar ortadan kalkar. Botoks uygulanması anestezi gerektirmeyen ve sadece birkaç dakikanızı alan ameliyatsız bir işlemdir. İğneyle kırışığın olduğu bölgelere uygulanır. İşlemin tam etkisi 3 ile 7 gün arasında görünür. En iyi sonucu alabilmek için en az bir hafta öncesinden alkol tüketimini bırakmanız ve ilaç kullanmamanız gerekiyor.”

Botoks en sık alın bölgesine, kazayağında (göz çevresindeki çizgilerde), kaş çevresinde, yanak kıvrımlarına, dudak kenarlarına, ense bölgesindeki kırışıklara kadar uygulanabiliyor. Ayrıca dudak hatları belirginleştirilebiliyor. Hatta koltuk altı ve ayak terlemesi tedavisi için de kullanılıyor.

Botoksun etkisi genellikle 4 ile 6 ay arasında değişiyor. Kırışıklarınız belirmeye başladığı zaman tedavinin yenilenme zamanı gelmiş demektir. Operasyon tekrarlandıkça çizgiler ve kırışıklıklar daha az görünür hale geliyor.

Botoksun yan etkisi var mı?

Tecrübeli doktorumuz Fatih Dağdelen; “Tavsiyelerimize tam olarak uyulursa yan etkisi olmayan bir operasyondur. Örneğin; botoks uygulanmış bölgeyi tedaviden sonra 12 saat boyunca ovalamamak ve tedaviden sonraki bir saat uzanılması gerekir. Güneşe karşı dikkat edilmelidir.”

Hamile, emziren anneler ve sinirsel sorunları olan hastaların botoks yaptırmadan önce mutlaka uzman bir doktora görünmelidir. Kötü botoks uygulaması mağduru olmak istemiyorsanız, Op.Dr. Fatih Dağdelen gibi alanında uzman bir doktora gitmenizi tavsiye ediyoruz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak