Dip boya derdinden kurtaran 4 tüyo

Kadınlar için büyük bir sorun dip boyaları. Saçların uzamasıyla beraber ortaya çıkan bu kötü görüntüyü gizlemenin birkaç basit yolu var.

Dip boya derdinden kurtaran 4 tüyo
Dip boya derdinden kurtaran 4 tüyo
GİRİŞ 19.11.2015 12:11 GÜNCELLEME 19.11.2015 12:11

Saçları boyatmak birçok kadının yıl içerisinde birçok defa gerçekleştirdiği klasik rutinlerinden. Bazılarımız saçlarımızın rengini değiştirmek için kendimizi kuaförlere emanet ediyoruz, bazılarımızsa hem maddi açıdan biraz daha rahat olmak için hem de en çok kendimize güvendiğimiz için kuaförler yerine kendimiz boyamayı tercih ediyoruz.

Ancak ister kuaförde boyatalım ister evde kendimiz boyayalım can sıkıcı sonuç maalesef ki değişmiyor: Diplerimiz çabuk geliyor.

İşte bu kadar çabuk gelen dip boyalarına karşı yapabilecekleriniz:

1. Kendi saç renginize yakın bir renk tercih edin

"Kendi saç rengime yakın boyayacaksam niye boyayayım ki" demeyin. Emin olun birkaç ton bile büyük farklılıklar yaratabilir. Eğer beyaz probleminiz yoksa kendi saç renginize yakın bir boya tercih ederseniz dipler gelirken kötü bir görüntü oluşmaz.

2. Farların gücünü kullanın

İşte kurtarıcı bir yöntem daha. İhtiyacınız olan tek şey; saçınızın rengi ile uyumlu bir far. Sentetik bir kapatıcı fırçasını ıslatıp, saç renginizle uyumlu mat göz farına batırın ve saç diplerinizi boyayın.

3. Saçlarınıza hacim kazandırın

Düz, sönük saçlar dipleri kendilerini daha çok belli eder. Eğer saçlarınız sönükse saçlarınıza hacim kazandırarak dipleri görünmez hale getirebilirsiniz. Örneğin kıvırcık saçlar dip boya derdini saçlarının hacimli duruşları sebebiyle daha rahat geçiştirirler.

4. Geçici boyalardan yardım alabilirsiniz

Kozmetik dünyası geliştikçe dip boyalarına alternatifler de türedi. Artık saç rengiyle uyumlu kuru şampuanlar ve tıpkı maskaraya benzeyen geçici saç boyaları bulunuyor. Bu ürünler sayesinde günlük de olsa dip boyası derdinizden kurtulabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!