Gazzeli kadınlar güzellik salonlarında

Gazzeli kadınlar, güzellik salonlarında geçirdikleri zamanla, zor şartlar altındaki yaşamlarından bir nebze uzaklaşabildiğini ifade ediyor

Gazzeli kadınlar güzellik salonlarında
Gazzeli kadınlar güzellik salonlarında
GİRİŞ 19.11.2015 13:13 GÜNCELLEME 19.11.2015 13:15

Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinli kadınlar, maruz kaldıkları insani ve ekonomik sıkıntılara rağmen kısıtlı imkanların el verdiği ölçüde morallerini yüksek tutmaya çalışıyor. Gazzeli kadınlar, güzellik salonlarında geçirdikleri vakitlerde, zor şartlar altındaki yaşamlarından bir nebze uzaklaşabildiğini ifade ediyor. 

Rana Salim (28), yaşadığı bölge Gazze'de ekonomik ve insani durumun kötü olmasına rağmen aylığının bir kısmını kişisel bakımı için tahsis ettiğini ifade ederek, "İsrail'in saldırılarının ardında bıraktığı maddi ve manevi yıkıma rağmen güzellik merkezlerinde kendime ayırdığım vakitlerde hala hayatta olduğumu hissediyorum" dedi. 

Gazze'de yaşanan farklı sıkıntıların bölge sakinleri üzerinde olumsuz yansımaları olduğunu söyleyen Salim, "Yaşanılan zorluklar yüzümüze yorgunluk ve halsizlik olarak yansıyor. Bu hal içinde iken aynaya baktığımızda gördüğümüz manzara karşısında depresyona giriyoruz. Depresyona girmekten kaçmak için de kendimize vakit ayırarak kişisel bakımımıza önem veriyoruz. Bakım beni memnun ediyor ve rahatlıyorum" diye konuştu. 

Gazze'deki güzellik merkezinde çalışan Rus asıllı güzellik uzmanı Natalia, bölgedeki "Çirkin" insani durumun kadınların mutluluk arayışını engelleyemediğini belirterek, "Kişisel bakımları için zaman harcamaları, savaş nedeniyle örselenmiş maneviyatları üzerinde olumlu etkiler bırakıyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?