Ot maskesi cilt tipinize göre mi?

Doğadaki otlar cilt bakımınız, gençlik kazanmanız ve yaşam canlılığınızı gerçekleştirmeniz için gerçek bir katma değerdir.

Ot maskesi cilt tipinize göre mi?
Ot maskesi cilt tipinize göre mi?
GİRİŞ 20.04.2016 14:56 GÜNCELLEME 21.04.2016 17:41

Herbalist Tarkan Güveloğlu ot maskesi ile bilinmeyenleri paylaştı. Eski zamanlardan bu yana kadınların doğasında yüz güzelliğini korumak için kozmetik araçları kullanmak hep vardı. Ama o çağlardaki insanlar doğanın çekici hediyeleriyle çok ilgiliydiler. Yüz için yararlı otlar, maskeler, bitki özleri artık günümüzde kozmetiğin vazgeçilmezi oldu. Durum böyle olsa da yapacağınız maskeleri veya losyonları cilt tipinize göre seçmelisiniz. Güzellikte ot rehberini paylaşıyorum.

Her cilde ayrı ot

Kuru cildi olanlar civanperçemi, rezene, melisa, maydanoz, papatya, ıhlamur çiçekleri, karahindiba, gül ve şerbetçiotu gibi otlardan yararlanmalı. Bu bitkilerin hepsiyle yıkama losyonu veya maskeler yapabilirsiniz


Yağlı ciltler için ahududu, adaçayı, nane, atkuyruğu, kırlangıç otu, papatya, aloe vera, nergis, meşe kabuğu, ve sarı kantaron kulanılabilir. (Cilde iyi gelen daha onlarca ot var. Şimdilik başlıca olanlarına dikkat çekiyorum)


Kusurlara göre maske yapın

Ev kozmetolojinde otlar yaşlanma sürecini yavaşlatır. Bunların düzenli kullanımı, uygun bir maske seçimi lekelerden kurtulmayı ve çevresel faktörlerden cildi korumayı sağlar. Erken yaşlanmayı önlemek, kırışıklıkları azaltmak, kusurları çözmek ve daha genç bir yüz elde etmek geleneksel bitkilerle oldukça mümkün. Önemli olan kullanım özelliklerini bilmek ve uygun tarifleri seçmek. Evde hazırladığınız bitkisel yüz maskeleri ve bitki sularının kullanım süesine dikkat edin. Onlar buzdolabında saklanırsa, bu süre maksimum üç gün olmalı.

Civanperçemi maskesi

Bir tutam civanperçemini 5 dakika kaynatın. Kaynatılan otları bir yumurta sarısı ile karıştırın. Maske, gençleştirici özelliklere sahiptir kırışıklıklar, akne ve tahriş olan alanları rahatlatır ve kuru cilt hücrelerini besler.

Isırgan ve Kuzukulağı

Yağlı ciltler için eşit miktarlarda karıştırılmış ısırgan ve kuzukulağı ile maske yapabilirsiniz. Ortaya çıkan yeşil kitleyi sürdüğünüzde bir çok faydası olur. Sivilceleri de yok eder. Hücre yaşlanmasını yavaşlatır. Beyazlatma etkisi vardır.

Bir çok ot maskesi ciltte tedavi edici etkiye sahip. Ciltte gençleştirme ve iyileştirme sürecini başlatır. Binlerce yıl önce keşfedilmiş, yenileri günümüzde öğrenilen bitkiler, otlar Allah'ın bahşettiği bir nimet. Yüz ve vücudunuzda anti-yaşlanma süreci başlatmanız kusursuz tabiatın verdikleriyle mümkün. Sadece otlar değil ,onların kökleri, kabukları, yağları, tohumları da büyük bir yenileyici ve onarıcı güç taşıyorlar. Doğaya bu bilinçle yaklaşmanızı öneririm.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!