Gece cilt bakımını ihmal etmeyin

Makyaj yapmayı her kadın sever çünkü güzel görünür, kendine olan güveni artar.

Gece cilt bakımını ihmal etmeyin
Gece cilt bakımını ihmal etmeyin
GİRİŞ 21.04.2016 15:47 GÜNCELLEME 21.04.2016 15:47

Peki ya cildimizin makyajlı iken halini ve makyajdan sonra ne hale geldiğini hiç düşündünüz mü? Cilt temizliğine gereken önemi vermeli ve gereken bakımları düzenli olarak yapmalıyız. Üstelik günde bir kez değil, hem sabah hem de akşam olarak iki kez cilt bakımı ve temizliği yapılmalı.

Gündüz cildinize gösterdiğiniz özeni gece de gösterin ve gece cilt bakımını ihmal etmeyin.

Gece cilt bakımı

Uykuda tüm organlarımız minimum seviyede çalışır ve hücre yenilenmesi uyku esnasında olur. Bu yüzden cildimizi gözaltı temizleyicileri ile ve yüz temizleyicileri ile temizlemeliyiz. Özellikle bu temizleme işlemi sırasında iki farklı ürün kullanmakta fayda var. Özellikle makyaj malzemelerimiz gün boyu akmayan suya dayanıklı ürünlerden tercih ediyorsak yağ bazlı ürünlerle cilt temizliği yapılmalı.

Makyaj öncesinde cilt nemlendirilmesi yapıldığı gibi, makyaj sonrasında da makyaj nemlendirilmesi yapılması gerekir. Özellikle bunun için üretilmiş gece kremleri kullanmalıyız. Gün boyu cildimizin maruz kaldığınız toz, kir fazlalığına bir de makyaj eklenince cildinizin yüzeyinde birikme oluşur.  Bu yüzden hiçbir zaman makyajlı cilt ile uyumamalıyız. Makyaj malzemelerinin içinde bulunan bazı etken maddelerde gece hücre yenilenmesi olan cildimizde bu hücre yenilemesi engeller niteliktedir. Cildiniz kuru ise daha fazla kurumasına yağlı ise daha fazla yağlanmasına neden olacaktır.

Başka bir önemli konuda birçoğumuzun pratik bulduğu ve kolayca yaptığı ıslak mendillerle makyaj temizliğidir. Hijyenik olmadığı gibi ıslak mendil içerisindeki etken maddeler cildimize geçerek ilerleyen dönemlerde kırışıklıklara ve sarkmalara, aknelere neden olabilmektedir. Güne her zaman taptaze bir cilt ile uyanmak istiyorsanız gece cilt bakımını ihmal etmeyin.

Gece cilt bakımı için ne yapmalı?

Suyun ferahlığını herkes sever, cildinize uygun bir jel veya köpük yardımıyla ya da süt ile silerek yüzeydeki birikimlerden kurtulabilirsiniz. Ancak göz makyajı için ayrı bir ürün kullanılmalı. Yine temiz bir pamukla bu işlem yapılmalı ve gözümüzü temizlemek için kullandığımız pamuğu yüzümüz için kullanmamalıyız. Ardından ölü hücrelerden ve geniş gözeneklerden siyah noktalardan kurtulmak için bir tonik yardımı ile fazla olmadan birkaç kez dairesel hareketlerle fazla bastırmadan tonik ile yatıştırmalısınız.

Cildinizi krem yardımıyla özellikle gece kremi ile nemlendirmelisiniz. Gözaltı için bir ürün tercihiniz yarsa bu temizlik işleminden sonra gözaltı kreminizi kullanmalısınız. Şu unutulmamalıdır ki jelleri ve köpükleri mümkün olduğu kadar yumuşak bir pamuk yardımı ile dairesel hareketlerle uygulanmalı bu sayede kan dolaşımı hızlanır ve jelin ya da köpüğün etki alanı artar.

Cilt için nemlendirme neden gerekli?

Cildiniz gün içerisinde kurur hassaslaşır ve bir çok maddeyi kaybeder bu maddelerin geri kazanımı ve kuruyan cildin gerginliğin azaltılması nemlendirme çok gereklidir. Cildinizde olması gereken nem oranı % 15’in altına düştüğü zaman cildiniz pürüzlü ve çizgili bir görünüm alır pul pul dökülmeler meydana gelir ve gergin bir deri tabakasına sahip olursunuz. Nemsiz bir cilt çok kolay yıpranır belki kısa sürede bunu fark edemezsiniz ancak zamanla ve yaş ilerledikçe artan ve derinleşen çizgiler buna kanıt olacaktır.

Cilt analizi yaptırarak cilt durumunuza uygun olan nemlendiriciyi seçebilirsiniz. Herhangi bir krem cildinizin daha fazla yağlanmasına veya sivilce oluşumuna neden olabiliyor. Gece cilt bakımı yaparken nemlendiriciyi temizlenmiş cildinize az miktarda yüzün orta hattından başlayarak dışarıya doğru yayarak uygulayın. Bu durumda kan akışı yönüyle uyum sağladığı için cilt nemlendiriciyi daha çabuk emer.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!