Saç uzatan 4 doğal maske

Saçlarınızın sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız evde hazırlayabileceğiniz bu doğal maskelerden faydalanabilirsiniz.

Saç uzatan 4 doğal maske
Saç uzatan 4 doğal maske
GİRİŞ 24.04.2016 11:50 GÜNCELLEME 24.04.2016 11:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saçlarınızı uzun süredir kısa kullanıyorsunuz ve artık bir an önce uzun saçlara kavuşmak istiyorsunuz. Bitkisel içerikli bu maskelerle kısa zaman içinde saçlarınız istediğiniz uzunluğa ulaşacaktır.

Saçların uzaması için saç telleri ve saç köklerinin sağlıklı olması gerekir. Sağlıklı saçlar her zaman daha hızlı uzar ve doğal bir parlaklığa sahip olur.

İşte sağlıklı ve hızlı uzayan saçlar için 4 maske:

Çam terebentin

- 2 yemek kaşığı çam terebentin
- 200ml doğal şampuan

Şampuanınıza çam terebentin ekleyip karıştırın. Saçlarınızı bu şampuanla yıkarken az miktarda su ile şampuanı inceltin ve saçlarınıza 5 dakika firiksiyon yaparak uygulayın, ardından yıkayıp temizleyin. Gün aşırı kullanabilirsiniz.

Yoğurt maskesi

- 3 damla limon suyu
- 1 yemek kaşığı kına
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt

Malzemeleri bir araya getirip karıştırın ve macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırlamış olduğunuz karışımı saç dipleri ve saç tellerine bir fırça yardımıyla iyice yedirin. Yarım saat kadar karışımı saçlarınızda beklettikten sonra ılık su ile saçlarınızı temizleyin. Haftada 1 kere düzenli olarak kullanabilirsiniz.

Sinameki kürü

- 1 tatlı kaşığı badem yağı
- 1 tutam sinameki otu
- 1 adet bemiks ampul

Bir çay bardağı suya sinameki otunu koyup kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için bir köşede bekletin. Sonrasında karışımı süzüp ılıdığında içerisine bemiks ampul ve badem yağını ilave edip karıştırın. Saçlarınıza bu karışımdan köklerden başlayıp uçlara doğru sürün. Yarım saat kadar saçlarınızda beklettikten sonra yıkayıp temizleyin. Haftada 1 kere sinameki kürünü kullanabilirsiniz.

Susam otu

- 1 yemek kaşığı çörek otu yağı
- 1 yemek kaşığı susam otu
- 1 adet yumurta sarısı

Malzemeleri karıştırıp saçlarınıza masaj yaparak yedirin. 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkayıp temizleyin. Haftada 1 kez düzenli olarak kullanabilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • saadet 5 yıl önce Şikayet Et
    Saçlarımın her zaman uzun bakımlı ve sağlıklı olmasını istiyorum ama hep uzamaya başladığında kırıklar oluyor ve uzama duruyor kestir yine aynı uzunluğa gelince aynı durum bu yüzden sağlıklı uzatma yolu ararken likit keratin dip bakım yağı ile karşılaştım tavsiye üzerine saçlarım likit keratin den sonra sağlıklı uzuyor ve normalden hızlı uzamasına rağmen kırık falan da yok uzamada durmuyor yıpranma olmadığı için uzun saç seven benim için likit keratin dip bakım yağı vazgeçilmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri