5 fondöten hatası

Kusursuz bir makyaj için ilk ve en önemli adımın doğal görünümlü bir cilt elde etmek olduğu konusunda hemfikirizdir sanıyoruz.

5 fondöten hatası
5 fondöten hatası
GİRİŞ 27.04.2016 11:09 GÜNCELLEME 27.04.2016 11:09

Ama ne yazık ki doğru fondöten ve kapatıcıyı bulmak sanıldığı kadar kolay olmuyor. Bugün sizler için 5 fondöten hatasından bahsettik.

1- Nemlendirme

Makyaja başlamadan önce cildinizi nemlendirmek şart! Bu hem fondötenin yapısını incelterek daha doğal bir görünüm oluşturacak hem de makyajınızın çizgilere dolmasını önleyecektir.

2- Fondöten  içeriği

Gelelim ikinci adıma. Cilt tipinize uygun fondöten seçimi yapmak çok önemli. Eğer yağlı bir cildiniz varsa mat  görünüm sağlayan pudra bitişli fondötenler, kuru cilt yapısına sahipseniz su bazlı ve nemlendiricili ürünleri tercih edebilirsiniz.

3- Uygulama

Fondöteninizin doğal  durması için içeriği kadar uygularken kullandığınız araçlar da etkili. Fırça, sünger ya da parmaklarımız uygulama seçenekleri arasında. Doğru fırça seçimiyle fondöteninizi eşit miktarda dağıtarak doğal bir görünüm oluşturabilirsiniz. Son dönemin gözdesi Beauty Blender’lar  ile birçok kişinin gönlünü kazanan süngerler ise fondötenin dalga dalga durmaması için iyi bir seçenek.  Ama yine de hem kolay ve zahmetsiz olması hem de  verdiği ısıyla ürünün kolay şekilde yayılması için parmak uçları en güzel alternatif.

4- Renk seçimi

Büyük ihtimalle bütün bu süreçte sizi en zorlayacak şey cilt tonunuza uygun renkte fondöten seçmek olacaktır. Siz, cildinize iki ton koyu renk fondöten öneren satış temsilcisini görmezden gelin ve fondöteninizin oksitlenerek koyulaşma riskini göze alarak bilek ya da boynunuzda denemeyi unutmayın.

5- Kapatıcı

Her şeyi fondötenle kapatmayı denemeyin, kapatıcılar bunun için var.  Sivilce ya da kızarıkları fondöten renginizle aynı ya da bir ton koyu renkteki kapatıcılarla gizleyerek doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık