Kıl tekniği kaş kontür hakkında önemli bilgiler

Çalışma ofisinde ziyaret ettiğimiz estetisyen ve kalıcı makyaj uzmanı Arzu Kabakulak ile kalıcı makyaj hakkında konuştuk.

Kıl tekniği kaş kontür hakkında önemli bilgiler
Kıl tekniği kaş kontür hakkında önemli bilgiler
GİRİŞ 29.04.2016 14:43 GÜNCELLEME 29.04.2016 21:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Merve Atmaca'nın özel haberi...

1- Arzu Hanım kıl tekniği nedir? Neden tercih edilmektedir? 

   Gelişen son teknolojiyle birlikte günümüzde artık dolgu ya da dövme özelliğini yitirdiği için çok daha doğal ve organik tekniklerle doğal kaş görünümü verilmektedir. Kaşların kıl yapısı ve rengine göre pigmentler seçilmekte, kişinin yüz şekli ve kaş yapısına göre estetik bir biçimde yeniden şekillendirilmesidir. 

2- Sizce bu uygulamayı kimler yapabilir / yaptırabilir? 

    Türkiye'de artık hemen hemen herkesin elinde kalıcı makyaj cihazı bulunmakta. Güzellik sektöründe olan meslektaşlarımızın bir çoğu kalıcı makyaj yaptıklarını söylemiş olsalar da cihazın kendisi, kullanılan malzemeler ve profesyonellik çok önemlidir. Bu anlamda güzellik uzmanlığı sertifikasının yanı sıra yurtdışında da moda-estetik ve trendi yakalamak ve uygulamak gerekmektedir. Yaptığımız işte sadece güzellik anlamında değil,  makyajın sanatsal yönüne de ağırlık verildiği takdirde güzelliğe atılan her imza hem kişiyi hem de bizleri çok mutlu eder. 

18 yaşını geçmiş kadın ya da erkek, hem estetik hem de görüntü anlamında sağlık problemi olan, ayrıca kemoterapi tedavisi görmüş kişilerin dahi tek kullanımlık iğnelerle steril ortamda güvenle yaptırabileceği profesyonel bir uygulamadır. 

3- Avantajları nelerdir?

   Gerek ev hanımları gerekse çalışan bayanların sabahları ve yoğun çalışma temposunda gün içinde makyaj yapmaya fırsat bulamayan hanımlar için ciddi bir avantaj. Ayrıca makyaj masrafınızı da azaltmış oluyorsunuz. Yazları deniz, havuz ve duş sonrası silinmiyor olması da rahatlıklardan bir tanesi.

4- Kalıcı makyajın kalıcılık süresi ne kadardır? 

    Kişinin cilt yapısına ve yaşına göre kullanım süresi değişmektedir. Ortalama kaş kullanımı 2 yıl, eyeliner 2-4 yıl arası, dudak uygulaması ise 3-5 yıl arasında değişmektedir. 

5- Kaş modellerinde son trendler nelerdir?

    Kavisli, kalın ve düz kaşlar revaçta olmasına rağmen aslında yüz yapısına göre ön çizim yapılarak kişinin kendi tercihine göre modeller değişmektedir. 

6- Uzun süreli / kalıcı makyaj yaptırmak isteyen kişilere önerileriniz nelerdir?

    Her kalıcı makyaj yapıyorum diyen kişilere araştırmadan ve ön çizim yaptırmadan uygulamaya geçmesinler. Çünkü uzun süreli kalıcı bir makyaj olduğu için yapılacak en ufak bir hata kişinin mimiklerinden yüz hatlarına kadar her şeyi etkilemektedir. Olumsuz etkilenmemeleri için bu işi  profesyonel yapan kişilerle görüşüp tercihlerini ona göre yapmalarını öneririm. 

7- Dövmeden farkı nedir?

    Kişinin canı yanmadan, kanama olmadan ve ciltte tahribat yaratmadan tek kullanımlık iğneler ve organik boyalarla kıl görüntüsü verilerek yapılan profesyonel bir uygulamadır. Dolayısıyla kaşlara dolgu ya da dövme boyası kullanılmadığı için oldukça doğal bir görünüm verilmektedir. Ayrıca kaş uygulamamızın yanı sıra yine gözlere ve dudaklara doğal ve  estetik bir görünüm vermekteyiz.

 

8- Dövme yapılmış bir kaşın üzerine kıl tekniği uygulaması yapılabilir mi? 

    Bu gibi durumlarda yapılmış olan dövmeyi gördükten sonra yapılabilir ya da yapılamaz olduğunu söyleyebiliriz. Kimi dövme yapılmış olan kaşı düzeltebilir yeniden kıl tekniği ile şekillendirebiliriz. Hatta artık dövme şeklindeki kaşları silip tekrardan kıl tekniği ile yeniden kaş yapabiliyoruz. Silme işlemi birkaç seansta gerçekleşiyor.

9- Arzu Hanım biraz da sizden bahsedebilir miyiz?

   2004 yılında MEB'e bağlı özel bir kurumda Makyaj-Cilt bakımı ve Güzellik Uzmanlığı dalında eğitimimi aldıktan sonra ünlü bir İsviçre markasının mutfağında Estetisyenlik ile güzellik sektörüne girdim. Kariyerimi yine Almanya'da ünlü markaları olan kozmetik, makyaj ve uzun dönem kalıcı makyaj konusunda hizmet veren firmanın Türkiye’deki sertifikalı uzmanlından biriyim. Yeni trendleri takip etmek ve kendimi daha da geliştirmek adına çeşitli seminerler ve eğitimlere de devam etmekteyim. Halen kendi işimi profesyonel olarak devam ettirip, bayanlarımızın güzelliklerine güzellik katıyorum. 

www.arzukabakulak.com 

instagram.com

 

KAYNAK: ÜLKE.COM.TR
YORUMLAR 5
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    fıyat
    Cevapla
  • m.irfan basaran 5 yıl önce Şikayet Et
    arzu kabakulağın ıletişim adresini alabılırmıyım
    Cevapla
  • rojin 5 yıl önce Şikayet Et
    Kalici kas nasil yapilir
    Cevapla
  • fatih.ali.taha 5 yıl önce Şikayet Et
    3d kıl tekniği kendi kendine silindiği zamn iz kalıyormu
    Cevapla
  • Derya 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda kalmaz çünki cilt kendini yeniler , ama zaman alırbu süreç
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var