Fondöteninizi evinizde hazırlayın!

Evinizde kendi föndöteninizi hazırlayarak hem maliyeti azaltabilir hem de cildiniz için zararlı olabilecek kimyasallardan korunabilirsiniz.

Fondöteninizi evinizde hazırlayın!
Fondöteninizi evinizde hazırlayın!
GİRİŞ 16.05.2016 09:45 GÜNCELLEME 16.05.2016 09:45

Fondöten kullanmayı seven biriyseniz artık evinizde kendi fondötenizi hazırlamanın vakti geldi! Fondötenin içinde bulunan malzemelerin tamamı aslında mutfağınızda kullandığınız ürünler. Bunun sebepten dolayı rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

İşte evde fondöten yapımı...

İhtiyacınız olan malzemeler:

4 tatlı kaşığı kakao tozu
1/4 su bardağı ararot unu veya mısır nişastası
1/4 çay kaşığı hindistan cevizi veya zencefil veya zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı bentonit kil
E vitamini 10 damla
Lavanta esansiyel yağı 12 damla

Nasıl yapılır

Malzemeleri metalik olmayan bir kase içinde bir araya getirin (bentonit kil metal ile temas etmemelidir). Her maddeyi kullanma miktarı büyük ölçüde cildinize bağlıdır.

İlk olarak kasenin içine ararot ununu ekleyerek başlayın. Ardından tüm malzemeleri ekleyin Hepsini iyice karıştırın. Toz kıvamına gelince rengini belirlemek için cildiniz üzerinde testler yapın. İstediğiniz rengi tutturuncaya kadar bu çalışmayı sürdürün.

Rengini koyulaştırmak için tarçın ve kakao dan bir miktar daha ilave edebilirsiniz ya da rengini açmak istiyorsanız ararot ununu kullanabilirsiniz. İstediğiniz rengi oluşturunca fondöteninizi ağzı kapalı bir kaba aktarın. Kullanacağınız zaman ise sünger veya fırça kullanın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar