Yazın cilt bakımı nasıl yapılmalı?

Doğru cilt bakımı nasıl yapılır? Cilt bakımınızı yaparken bu 5 şeye dikkat edin.

Yazın cilt bakımı nasıl yapılmalı?
Yazın cilt bakımı nasıl yapılmalı?
GİRİŞ 28.07.2016 12:15 GÜNCELLEME 28.07.2016 12:15

Yazın cildimiz aşırı güneş ışığına, neme, klora ve tuzlu suya maruz kalır. İşte size yaz mevsiminde parlak ve göz alıcı bir cilt için 5 püf noktası:

1- Kirli deriden kurtulun

Kuru masaj, cildinizin en iyi dostudur. Her gün duştan önce bir vücut fırçası kullanarak yapacağınız küçük bir masaj, kirli derinin dökülmesini, selülit oluşumunun azalmasını, lenf sisteminin düzenlenmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Kalp çevrenizi, küçük ve dairesel hareketlerle ovmayı sakın unutmayın. Sonrasında duş alın ki dökülen kirli deriden arınabilesiniz. Organik bal, deniz tuzu, jojoba yağı ve lavanta, gül ve sandal ağacı karışımlarından oluşan doğal ve bitkisel karışımı vücudunuzu ovmakta kullanabilirsiniz.

2- Cildinizi nemlendirin

Dökülen derinizi temizledikten ve rahatlatıcı bir duş aldıktan sonra, kimyasal içermeyen bir losyon ya da bitkisel bir yağ kullanarak vücudunuzu nemlendirmelisiniz. Deri, vücuttaki en büyük organdır ve aldığınız her şeyin yüzde 60’ını kendine saklar, neden saf ve organik ürünlerden başka bir şey kullanasınız ki? Duştan sonra, soğuk preslenmiş hindistan cevizi yağı kullanarak vücudunuza masaj yapın. Yaz mevsimi gibi kokacak ve Hindistan cevizinin sağladığı parlaklığa hayret edeceksiniz. Eğer çok yağlı bir cildiniz varsa, yüzünüzden ve saç derinizden uzak durun. Hindistan cevizi harika bir güneş sonrası ürünüdür ve güneş yanıklarının tedavisinde oldukça etkilidir. Biraz da aloe vera jeli katın ve güneş yanığınızın altın bir ışıltıya dönüşümünü izleyin!

3- Terleyin

Yoga ya da yürüyüş yapma, koşma, bisiklete binme veya yüzme olsun, düzenli egzersiz ten renginizi parlaklaştırır ve cilt sağlığınızı düzenler. Hareket etme, hücrelerinizdeki atıkları taşıyan lenf sistemini canlandırır. Eğer yoga ile ilgileniyorsanız, yüze doğru kan akışını hızlandırmak ve lenf sistemindeki hareketi güçlendirmek için devrik, baş aşağı pozisyonlara yoğunlaşın.

4- Nefes alın

Bu, tarihin en basit güzellik notu olabilir! İyice ve derince nefes almak, soluk verme esnasında karbondioksiti daha rahat boşaltmayı ve nefes alma esnasında daha çok oksijen almayı sağlar. Bu yüzden ki yoga, bedeni doğal olana yakınlaştırır ve derideki, bağışıklık ve sindirim sistemlerindeki iltihaplanmaları önler.

5- Susuz bırakmayın

Aloe vera, sağlıklı bir cilt için iyi bir tamamlayıcıdır. Ancak, her markette bulunabilen parlak renkli aloe içeceklerinden uzak durmanız gerekiyor; çünkü bunlar yalnızca yapay renklendiriciler, aromalar ve koruyuculardan oluşan karışık kokteyller. Bunun yerine kendinize salatalık ve naneden oluşan, basit bir içecek yapabilir ve bütün gün yanınızda taşıyabilirsiniz. Serinletici ve ferahlatıcı olduğu kadar iltihap önleyici de!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!