Porselen makyaj nedir?

Porselen makyaj ne zaman yapılır, nasıl temizlenir? Porselen makyaj sonrası cilt bakımı nasıl yapılır? Soruların cevapları haberimizde.

Porselen makyaj nedir?
Porselen makyaj nedir?
GİRİŞ 29.07.2016 15:49 GÜNCELLEME 29.07.2016 15:49

Porselen makyaj nedir?

Bütün çizgilerin ve pürüzlerin sırayla kapatıcı, fondöten ve pudra ile örtüldüğü makyaj türüdür. Makyaja ismini veren, elde edilen porselen pürüzsüzlüğündeki bu görüntüdür.

Porselen makyaj ne zaman yapılır?

Porselen makyaj günlük kullanım için uygun değildir. Çünkü cilt uzun süre havasız kalır ve dört-beş katmanlık örtü normal makyajdan daha çabuk akar. Daha çok özel fotoğraf ve video çekimleri, özel günler ve gece davetleri için yapılır. Yüz hatları kapatıldığı için ışığın yoğun olduğu ortamlarda porselen makyaj estetik görünmez. Ancak hafif ya da loş ortamlarda iyi görünür.

Porselen makyaj yapmanın incelikleri nelerdir?

Eğer gür ve koyu renkteyse cildinizdeki tüyleri aldırmanız gerekir. Alerjik bir duruma ya da kızarıklığa karşı bu işlemi bir-iki gün önceden yaptırmalısınız. Aksi halde hem daha fazla kapatıcı kullanmanız gerekir hem de cildiniz zarar görür.

Porselen makyaj nasıl temizlenir?

Önce cildinizi yüz temizleme jeli ile yıkamalısınız. Gözeneklerinize nüfuz eden malzemeleri çıkarmak için birkaç dakika buhar banyosu yapabilirsiniz. Ardından yüzünüzü gülsuyuyla silebilirsiniz. Kapatıcı, fondöten veya pudra artığı kalmadığından emin olduktan sonra mümkünse yüzünüze hiçbir şey sürmemelisiniz. Eğer dışarı çıkacaksınız bir kat nemlendirici sürebilirsiniz.

Cildiniz nefes aldıktan sonra doğal cilt bakımı yapmanızda fayda var. Örneğin bir parça pamuk yardımıyla süreceğiniz yağsız süt ya da salatalık suyu cildinizi onaracaktır. Kuruduktan sonra yüzünü yıkamanız yeterli.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?