Evde ayak bakımı nasıl yapılır?

Gün içinde sürekli ayakkabı ve çorap içinde kalan, dolayısıyla da hiç hava almaya ayaklarımız, yalnızca yaz aylarında değil, kış aylarında da bakımlı olmalı.

Evde ayak bakımı nasıl yapılır?
Evde ayak bakımı nasıl yapılır?
GİRİŞ 17.11.2016 14:31 GÜNCELLEME 17.11.2016 14:31

Bakımlı ve sağlık bir ayak bakımı ise şöyle gerçekleşiyor;

Ayağınıza büyük veya küçük gelen ayakkabıları tercih etmemelisiniz. Yanlış seçilmiş bir ayakkabı nasır ve benzeri oluşumlarla hem canınızı yakacak hem de ayaklarınızın bakımsız bir görünüme sahip olmasına sebep olacaktır.
Son zamanlar da çok moda olan plastik yağmur çizmelerini giymemeye özen göstermek. Ayağın bütün yapısını bozan bu çizmeler ayak sağlınız açısından oldukça zararlıdır.

 Ayak bakımında en pratik çözümlerden biri de evde ayak bakımı yapılmasıdır.
Ayakların ve özellikle topukların çatlaması hiç hoş bir görünüm ortaya sermemektedir. Bu nedenledir ki ayaklarınızın çatlamaması için her duştan sonra veya haftanın belirli günlerin de ayaklarınıza krem ile masaj yapıp hem kuruyup çatlamasını engelleyebilir hem de kan dolaşımını hızlandıracağı için daha sağlıklı ayaklarla yaşamınıza devam edebilirsiniz.

Ayak nasırı için bakım;

Yazın açık ayakkabılar veya bez ayakkabılar içerisinde rahatta olan ayaklarımız kış geldiği zaman botlar ve kalın ayakkabılar içinde hapsedilmekte v e bu da haliyle havasızlıktan mantar ve nasır oluşumuna yol açabiliyor. Kışın çok da önemli olmayan bu durum yazın bizi oldukça rahatsız edebiliyor.

Eğer nasırınızın ağrısı yoksa pedikür yaptırarak kolaylıkla nasırdan kurtulabilirsiniz. Ancak nasırlarınız ağrılı ise en kısa zamanda bir ayak bakım merkezine gidip nasırınızı temizletmeniz gerekebilir.
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?