Yolculukta ayak şişmesini önlemek için...

Zaman zaman hepimizin çıkması gerektiği yolculuk , ayaklarımızın korkulu rüyası oluyor.

Yolculukta ayak şişmesini önlemek için...
Yolculukta ayak şişmesini önlemek için...
GİRİŞ 21.11.2016 09:58 GÜNCELLEME 21.11.2016 09:58

Tüm yorgunluğunuzu da dinlenmiş olduğunuz da ayaklarınız sayesinde anlarsınız. Vücudunuzda ki tüm sinin sisteminin olduğu yer ayaklarınızın tabam bölgesidir.  Öyle ki masörler terapi yaparken bu noktalara çalışır ve masaj bittiğinde tüm vücudunuz dinlenmiş olur. Ayak şişmesi eğer sürekli bir hastalığınız yoksa kalıcı bir durum değildir.

Kısa süreli oluşan bu sorunu çözmek adına yapmanız gereken bazı durumlar var.

- Bol bol su için.
Meşrubattan uzak durmaya çalışın çünkü sodyum içeren içecekler ayaklarınız şişmesini belki 10 kat daha artıracaktır. 
Aynı zamanda fazla kahve tüketmek de sizi susuz bırakacağı için mümkün olduğunca az tüketilmesinde fayda var. Eğer suyun dışında bir şey içmek niyetindeyseniz, en azından yanında su da tüketin ve böylelikle vücudun su dengesini korumuş olursunuz. Üstelik ayaklarınızın şişmesi de en aza indirgenmiş olur.

Akşamları yatarken ayağınızı mutlaka biraz yüksek bir yere koyun. Bu da ayak şişmesini önlemek ya da şişmiş ayakların inmesi için anahtar önlemlerden bir tanesidir.

Şayet seyahat ederken araç kullanıyor ya da uçuyorsanız birkaç saatte bir mola vermek ve kısa yürüyüşler yapmak da ayak şişmesini önleyecektir. Buna alternatif olarak ayak bileklerinizi eklemlerden dairesel hareketlerle hareket ettirmek kan akışının hızlandıracaktır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!