Mor şampuan nasıl yapılır?

Kuaförlerin saç renklerini soğutmak için kullandığı mor şampuanları siz de evinizde kendiniz yapabilirsiniz

Mor şampuan nasıl yapılır?
Mor şampuan nasıl yapılır?
GİRİŞ 21.11.2016 15:06 GÜNCELLEME 21.11.2016 15:06

Mor şampuan nedir?

Mor şampuan veya saç toneri saçlarınızdaki kızıl dore yansımalardan kurtulmak için kullanılan ve bu sene çok trend olan bir ürün. Bu üründen faydalanmak için kuaföre gitmenize gerek yok. Size vereceğimiz tarifle evde kendi mor şampuanınızı kendiniz yapabilirsiniz.
 
Mor şampuan nasıl yapılır?

Öncelikle ihtiyacınız olan şey su, sirke, gıda boyası veya yarı kalıcı organik saç renklendirici, saç kremi.
 
Eğer yarı kalıcı organik saç renklendirici kullanacaksanız 1 bardak suya 2 yemek kaşığı sirke ekleyip saçlarınızı temiz ve ya kirli fark etmez, bu suyla ıslatın ve bir havluyla nemini alın.

Daha sonra 2 yemek kaşığı saç kremine 1 çay kaşığı mor saç renklendirici ekleyip saçınızın tümüne uygulayın ve saçınızda en az yarım saat en fazla 2 saat bekletin. Daha sonra şampuanla yıkayıp durulayın. Saçınızdaki turunculuktan kurtulduğunuzu göreceksiniz.
 
Aynı işlemi gıda boyası ile yapmak saç renklendiricilerden daha ekonomik olacaktır. Ancak mor renkte gıda boyası ne yazık ki bulunmamakta. Bu yüzden çay kaşığına 2 damla kırmızı 4 damla mavi gıda boyası katıp mor rengi elde edebilirsiniz. Geri kalanı saç renklendirici ile yaptığınız işlemle aynı şekilde.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı