Ciltteki kahverengi lekelere meydan okuyor

Her kadın kusursuz bir cildi olsun ister. Bu maskeler de ciltteki kahverengi lekelere meydan okuyor...

Ciltteki kahverengi lekelere meydan okuyor
Ciltteki kahverengi lekelere meydan okuyor
GİRİŞ 14.12.2016 12:28 GÜNCELLEME 14.12.2016 12:43

Kusursuz bir cilt her kadının hayalidir. Parlak ve canlı bir ciltte kahverengi lekeler olmamalıdır. Özellikle çil ve kahverengi lekelerden kurtulmak için kozmetik ürünler kullanılmaktadır. Bu ürünler kimyasal içeriğe sahiptir. Kimyasal içeriği ile bu ürünler kısa vadede cilde iyi gelse de uzun vadede cilt yapısına zarar verebilir. 

İşte bitkisel çözümler...

Aloe vera 

Taze aloe vera jel de kahverengi lekelere uygulanabilir. Yaklaşık yarım saat boyunca ciltte bekletilir. Ardından soğuk su ile durulanır. Bu işlem 1 ya da 2 ay boyunca düzenli olarak uygulanmalıdır. Daha iyi sonuçlar elde etmek için iki çorba kaşığı aloe vera suyu aç karna her gün içilebilir.
 

Yoğurt 

Yoğurt ve yulaf ezmesi de yüz maskesi olarak kullanılabilir. Yoğurt ve yulaf ezmesi karıştırılır. Cilde uygulanır ve yaklaşık 15 ya da 20 dakika boyunca ciltte bekletilir. Ardından soğuk su ile cilt durulanır. Yulaf ezmesi cilde aydınlık verirken cilt yapısını kuvvetlendirir. Kahverengi lekeleri azaltmaya yardımcı olur ve cildi nemlendirir. 

Çilek 

Çilek antioksidanlar ve salisilik asit açısından zengin bir besindir. Bir büzücü olarak çalışır ve hiper-pigmentasyonu azaltmaya yardımcı olur. Çilek ezilerek püre haline getirilir. Elde edilen hamur parmaklar yardımı ile cilde uygulanır. Ciltte yaklaşık 15 ya da 20 dakika kadar bekletilir. Ardından ılık su ile yıkanır. Çilek asidik içeriğe sahip olduğu için cildi gerebilir ve batma hissine neden olabilir. Ancak düzenli kullanıldığında cildin lekesiz ve parlak olmasına yardımcı olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!