Limon ve limon suyunun cilde faydaları nelerdir?

Limon, vitamin ve mineral açısından zengin yapısıyla cilt için çok faydalı bir besindir.

Limon ve limon suyunun cilde faydaları nelerdir?
Limon ve limon suyunun cilde faydaları nelerdir?
GİRİŞ 11.01.2017 15:16 GÜNCELLEME 11.01.2017 15:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Limonun cilde, yüze faydaları saymakla bitmez; Cilt lekelerini yok eder, sivilce oluşumunu önler, siyah noktalarla savaşır.. İşte yüze, cilde limon sürmenin, limon maskesinin yararları:

Cildi ölü hücrelerden arındırır

Peeling, cildi ölü hücrelerden arındırmak demektir. Limon da en güçlü peeling maddelerindendir. Limonla peeling hazırlamak için; 1 tatlı kaşığı limon suyu ile 1 yemek kaşığı esmer şekeri ve 1 yumurtayı karıştırıp cildinize sürün, 10 dk bekleyip su ile yıkayın. Ardından cildinize nemlendirici sürün.

Sivilce, sivilce izleri ve cilt lekelerini giderir

Limon, sivilceleri hızlı bir şekilde tedavi etmeye yardımcı olan L-askorbik asit maddesi içerir. Ayrıca limondaki C vitamini, sağlıklı cilt dokularının çoğalmasını sağlayıp, sivilce izlerini ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Limon antibakteriyel olması sayesinde sivilce oluşumuna sebep olan bakterilerle de savaşır.

1 dilim limonu, sivilce, cilt lekesi veya sivilce lekesi olan yere sürüp 5 dk sonra yıkayın. Sivilceler geçene kadar günde 2 kez bu işlemi tekrarlayın.

Yahut yarım tatlı kaşığı limon suyu ile yarım tatlı kaşığı gül suyunu karıştırıp, pamukla sivilce olan yahut cilt lekesi, sivilce lekesi olan yere sürün. 15 dk bekleyip su ile yıkayın. Günde 2 kez devam edin.

Ayrıca, cildinizi serbest radikallerin hasarından korumak ve cilt pH seviyesini dengede tutmak için her gün bir bardak limonlu su için.

Cildi nemlendirir

Limon, kuru cildi nemlendirmek için kullanılabilecek maddelerdendir. Eşit miktarda limon suyu, zeytinyağı ve balı karıştırıp cildinize, kuru yerlere sürüp 10-15 dk bekletin. Su ile yukayın. Bu maske cildin kurumasını önlemeye de yardımcı olacaktır.

YORUMLAR 2
  • Aliş kız lena 2 yıl önce Şikayet Et
    Lemon l love you
    Cevapla
  • ĪSĪMLĪ LĪMON KIZ 2 yıl önce Şikayet Et
    limonu yüzümdeki sivilcelere sürünce yanma hissi veriyor ama kesinlikle cildde yararlı faydalarını say say bitiremem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu