Far fırçası nasıl kullanılır?

Etkili bir göz makyajı yapmak için en çok kullanılan malzemelerden biri far fırçasıdır.

Far fırçası nasıl kullanılır?
Far fırçası nasıl kullanılır?
GİRİŞ 12.01.2017 10:11 GÜNCELLEME 12.01.2017 10:11

Her far fırçası gözde istenen etkiyi bırakmayabilir. Bu nedenle doğru makyaj için hangi tip fırçanın seçileceği ve bu fırçaların göze nasıl uygulanacağını bilmek önemlidir. 

Far fırçası kullanımında ilk dikkat edilmesi gereken yapılacak makyaja göre fırçanın doğru seçilmesidir. Eğer koyu renkler kullanılarak yoğun bir makyaj yapılacaksa küçük ve daha sık kıllara sahip olan bir far fırçası tercih edilmelidir. Aksine daha hafif renkler kullanılarak dumanlı bir makyaj yapılacaksa büyük boy fırçalar seçilmelidir. Kullanımı en kolay ve pratik olan far fırçası ise geniş ve yassı olandır. Bu fırça yardımı ile far çok fazla uğraşmadan kolayca göz kapağına yayılır.

Göz makyajı için kullanılacak olan teknik ve bu şekilde göze verilecek görüntü için de far fırçası seçimi önemlidir. Yoğun renkler için kullanılacak olan far fırçası kaş altında gölgelendirme yapmak için en uygun olanıdır. Farın daha koyu görünmesi içinse sünger uçlu bir far fırçası kullanılmalıdır.

Uygun far fırçası seçildikten sonra farı göze sürmek ve istenen görüntüyü vermek oldukça kolaydır. Tek yapılması gereken far fırçasını fara hafifçe bulaştırmak ve mümkün olan en az sayıda deneme ile göze sürmektir. Aksi halde fırça darbelerinden dolayı iki göz kapağına aynı görünümü vermek zorlaşabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi