Saç derisindeki sivilcelerin nedenleri

Hemen hemen herkesin saç derisinde sivilce çıkar.Genellikle önemsenmez. Ancak saç derisinde sivilce çıkmasına neden olan ciddi faktörler olabilir.

Saç derisindeki sivilcelerin nedenleri
Saç derisindeki sivilcelerin nedenleri
GİRİŞ 18.01.2017 10:04 GÜNCELLEME 18.01.2017 11:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Saç mantarı
 

Tinea adı verilen bir mantar türünün ciltte enfeksiyona neden olması sonucu deride kırmızı ve yuvarlak sivilceler oluşur. Saç mantarı oldukça hızlı büyür. Yayılmasını engellemenin tek yolu hemen teşhis etmek.
 
Saç mantarları genellikle acı verir ve ciddiyetine bağlı olarak iltihapla dolu olabilir.

Kıl kökü iltihabı
 
Saç köklerinde iltihaba neden olur ve çok acır. Saç uzarken dış bir faktörden dolayı enfeksiyon kapar. Tedavi edilmediğinde ciddi enfeksiyona ve acı verici sivilcelere neden olur.
 
İlerlemesi durumunda saçkıran meydana gelir. Saç derisinde ve saç köklerinde kalıcı izler bırakır. O bölgede bir daha saç büyümez. Tedavi edilmesi için erken müdahale gerekmektedir

Kaynak ve saç örgüsü
 
Birçok doktor, saç derisinde meydana gelen kaşıntılı sivilcelere kaynak ve sıkı saç örgülerinin neden olduğunu söylüyor. İkisi de saç dökülmesini tetikliyor. Saç dökülmesi ise saç derisinde açık yaralar bırakarak enfeksiyona yol açıyor.

 

YORUMLAR 1
  • Müzeyyen 5 yıl önce Şikayet Et
    Saç diplerimde kaşıntı ve pullanma var uzun zamandır. Birçok şey denedim artık kızarıklıklar oluyordu saç diplerimde ara ara sivilcelenme oluyordu. Cildiye doktoru bir arkadaşım var bana doğal keratin önerdi saç çıkarıcı titanyum seti aldım kullanmaya başladım saç diplerim de bir sıkıntı kalmadı çok rahatım artık. Hafif dökülme kaşıntı falan hepsi geçti.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu