Sütle saç bakımı nasıl yapılır?

Güçlü ve parlak saçların en önemli sırrı protein ve kalsiyum yönünden ihtiyacı olanı alabilmiş olmasıdır.

Sütle saç bakımı nasıl yapılır?
Sütle saç bakımı nasıl yapılır?
GİRİŞ 04.02.2017 12:44 GÜNCELLEME 04.02.2017 12:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Saç için çok faydalı olan protein ve kalsiyum ise sütte bol miktarda mevcuttur. Hal böyle olunca da sütün saç bakımında maske olarak kullanılması kaçınılmazdır. Peki sütle yapılan saç bakımı ne işe yarar? 

Sütün saça faydaları nelerdir?

Sütün içeriğindeki kazein ve whey proteinleri saç dokusunun güçlenmesinde ve büyümesinde çok etkilidir. Bu iki protein saç foliküllerini uyarır ve güçlü bir şekilde uzamasına yardımcı olur.
Kalsiyum, sodyum, potasyum, A, D, B6 ve B12 vitaminleri yönünden çok zengin olan süt; tüm bu vitaminler ve minerallerle saç sağlığını dışarıdan gelen etmenlere karşı korur ve güçlendirir.
Süt; saç için doğal bir nemlendiricidir.
Süt kadınlar tarafından saç düzleştirmeye yardımcı olarak da kullanılmaktadır. Ancak yapılan uygulamalarda görülmektedir ki süt; düze meyilli ya da hafif dalgalı saçlarda etki göstermekte, düzleştirici etkisi kıvırcık ya da çok dalgalı saçlarda etkili olmamaktadır.
Çok kuru ve bu sebeple yıpranmış saçlar için süt doğal bir onarıcıdır.

Sütle saç bakımı nasıl yapılır?

Sütü bir sprey şişesine boşaltarak saçınıza sıkıp 1 saat bekleyebileceğiniz gibi nemlendirme ağırlıklı bir bakım yapmak için 1 çay bardağına yakın süte 1 tatlı kaşığı bal ekleyip saçınıza sürüp de bekleyebilirsiniz. Daha sonra ise saçınızı şampuanlayarak sütten arındırabilirsiniz.
Sütle saç bakımı maskesini deneyin ve farkı anında görün.

YORUMLAR 4
  • ferda 3 yıl önce Şikayet Et
    Zigavus sarmsaklı şampuan kullanıyorum saç dökülme problemimi ortadan kaldırdı diyebilirim her saç tipine uygun ürünleri var ve dökülme karşıtı hepsi ben memnun kaldım sizede tavsiye ederim
    Cevapla
  • Zühre 5 yıl önce Şikayet Et
    Maskeler Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.
    Cevapla
  • sude 5 yıl önce Şikayet Et
    Zigavus nedir ya
    Cevapla
  • Fadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba, Saç temizliğinde tercihim zigavus onarıcı şampuan .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!