Güzel saçlar için doğru tarak seçimi

Güzel ve sağlıklı saçların en önemli sırlarından birinin doğru tarak ya da fırça seçimi olduğunu biliyor muydunuz?

Güzel saçlar için doğru tarak seçimi
Güzel saçlar için doğru tarak seçimi
GİRİŞ 04.02.2017 15:14 GÜNCELLEME 04.02.2017 15:14

Elektriklenen saçlar için tarak önerisi

Eğer kolay elektriklenen saçlara sahipseniz plastik ve metal fırçalardan uzak durup, ahşap veya kıldan yapılma fırçaları tercih edin. Elektriklenmeyi önlemek için saçlarınızı kuru kuru taramaktan kaçının ve saç kremi kullanarak elektriklenmeyi en aza indirin.

Dolgun saçlar için tarak önerisi

Dolgun saçlar için kullanılacak tarak türü yuvarlak fırçalardır. Saçlarınızı kuruttuktan sonra bölümlere ayırıp tarağınızla sarın ve fön makinesi tutun. Saçı bu şekilde 15 dakika tutup tarakları çıkarıp kremleyin ve tekrar tarayın. İşte dolgun saçlara sahip olmak bu kadar basit!
Masaj için saç fırçası önerisi

Vücudumuzun en havasız bölgelerinden biri olan saç diplerini havalandırmak için masaj yapmak gerekir. Saç diplerine yapılan masaj kan dolaşımını da hızlandırdığı için çok sağlıklıdır ve bu sebeple tarak seçimi de çok önemlidir. Uçları yuvarlaklaştırılmış kıl fırçalar saç diplerini masaj yaparak derinlemesine rahatlatır.
Kıvırcık saçlar için tarak önerisi

Kıvırcık saçlılar kesinlikle aralıklı dişleri olan fırçaları tercih etmeli ve taramadan önce mutlaka saç kremi kullanmalıdır.
Cansız ve sönük saçlar için fırça önerisi

Cansız saçlara sahipseniz geniş aralıklı ve sert kıl yapısına sahip fırça seçmeniz gerekir. Duştan sonra başınızı öne eğip bu tarakla tarayarak kurutun ve şekillendirin.:

Kepekli saçlar için tarak önerisi

Kepekli saçlara sahipseniz tararken saç diplerindeki kepekleri daha da belirginleştirmemek için uçları yuvarlaklaştırılmış ve yumuşak bir fırça tercih etmeniz gerekir.

Mat saçlar için tarak önerisi

Eğer saçlarınız çok matsa fön çekerken vs. metal tarakları seçmeiz faydalı olacak, saçlarınız olduğundan daha parlak görünecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...