Kepek şampuanlarındaki tehlike!

Günlük hayatta kullandığımız bazı ürünlerin, içerdikleri kimyasallardan dolayı çeşitli kanser hastalıklarına neden olduğu ortaya çıktı.

Kepek şampuanlarındaki tehlike!
Kepek şampuanlarındaki tehlike!
GİRİŞ 13.02.2017 09:35 GÜNCELLEME 13.02.2017 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kullandığımız  temizlik ürünlerinden, soluduğumuz havaya kadar birçok faktör kansere neden oluyor.

Bundan kurtulmanın tek yolu günlük hayatta kullandığımız birtakım ürünleri hayatımızdan çıkarmak ya da onlara karşı önlem almak.
 
İşte kanser yapan ürünler…

Oda spreyleri
 
Bu ürünler odanızın güzel kokması için gerekli olabilir ancak hiçbir şey sağlığınızdan önemli değil. Bu tür ürünler, ölümcül olan kanserin yanı sıra astım ve hormonal bozukluklara neden oluyor.
 
Ev yapımı oda spreyi tarifi
Bu tarz ürünleri kullanmak yerine, karbonatla sirkeyi karıştırıp odanızdaki kötü kokuları nötr hale getirerek, odanızın temiz kokmasını sağlayabilirsiniz.

Kepeğe karşı etkili olan şampuanlar
 
Bu tür şampuanlarda yüksek miktarda  sülfat ve metilkloroizotiyazolinon bulunur. İçeriğindeki bu kimyasallar ilerleyen zamanlarda cilt kanserine ve diğer ölümcül hastalıklara neden olabilir. Bunları kullanmak yerine şampuanınızı evde kendiniz hazırlayıp kullanabilirsiniz.
 
Ev yapımı şampuan tarifi
 
Normal saçlar için olan şampuandan 5 çorba kaşığı alın. Daha sonra 3 çorba kaşığı biberiye yağını ve aynı miktarda elma sirkesi ile limon suyunu karıştırın. Hazırladığınız bu şampuan kepeği gidermek için size yardımcı olacaktır.

Antibakteriyel sabunlar

Bu tür sabunların bizi bakterilerden koruduğu söylenmiştir ancak yapılan son araştırmalarda içerİğinde, Triclosan  maddesi bulunmuştur.
Triclosanmaddesi,  kanserojen etkili kimyasallar grubuna dâhildir.

Su ile birleştiğinde kanser etkisine neden olan kloroform gazinin salgılanmasına yol açan triclosan, kanserden başka karaciğer hastalıklarına ve depresyona da neden olmakta.

Zararlarını saymakla bitiremediğimiz bu ürünler yerine evinizde kendinizin hazırladığı doğal sabunları kullanabilirsiniz.

Ev yapımı sabun tarifi
 
Kimyasal içermeyen katı ve bitkisel sabunu bir rende yardımıyla rendeleyin. Daha sonra sabunu düşük sıcaklıkta eritin. Erittiğiniz karışıma lavanta yağı veya herhangi bir uçucu yağ ilave edin Karışımı kuru bir kaba koyduktan sonra kurumasını bekleyin.

YORUMLAR 1
  • Fadik 7 yıl önce Şikayet Et
    Eczaneden aldığım zigavus ürünlerinden çok memnun kaldım.İçeriğide bitkisel .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!