Çatlaklar için inanılmaz karışım

Vücutta oluşan çatlaklar genellikle sizi dış görünüşünüz hakkında güvensiz hissettirir. Fakat doğal yollar ile çatlaklarınızın görünüşünü azaltmanız mümkün.

Çatlaklar için inanılmaz karışım
Çatlaklar için inanılmaz karışım
GİRİŞ 28.03.2017 10:42 GÜNCELLEME 28.03.2017 10:42

Çatlaklar cilt yüzeyinde belirsiz renklerde, görülebilir çizgilerdir. Genellikle karın çevresinde oluşsalar da üst bacak, üst kol, kalça ve göğüs bölgesinde de bulunabilir.

Çatlaklar bazen de vücutta daha geniş yer kaplayabilir. Çatlakların asıl nedeni genellikle hamilelik olsa da; ani kilo alımı ya da ani kilo verişleri, hızlı gelişme, genetik faktörler, stres gibi fiziksel olarak yaşanan değişimler de çatlaklara sebep olabilir.

Başlangıçta pembe ya da kırmızı gözükseler de zaman geçtikçe daha ince, gümüşsü bir renk alır ve kalıcı hale gelirler.

1) Hint yağı

Kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri, cilt lekeleri, sivilce gibi pek çok cilt probleminin tedavisinde kullanılan hint yağını çatlaklardan kurtulmak için de kullanmanız mümkün.

- Sorunlu bölgelere biraz hint yağı uygulayın ve dairesel hareketler halinde 5-10 dakika boyunca nazikçe masaj yapın.

-Yağı sürdüğünüz bölgeyi ince, pamuklu bir kumaşa sarın. Üzerine sıcak su torbası ya da sıcak su doldurduğunuz bir şişeyi en az yarım saat boyunca uygulayın.

Olumlu sonuçlar almak için bu işlemi bir ay boyunca her gün tekrarlayın.

2) Aloe vera

Aloe vera iyileştirici ve yatıştırıcı etkisi sebebiyle pek çok cilt probleminin tedavisinde kullanılır. 

- Sorununuz olan bölgeye aloe verayı direkt uygulayıp, 15 dakika boyunca bekletin ve daha sonra bölgeyi ılık su ile durulayın.

- Bir diğer yöntem ise; aloe verayı E vitamini ve A vitamini kapsülleriyle karıştırarak kullanmaktır. Bu karışımı ovalayarak cildinize iyice yedirin ve bu işlemi günlük olarak tekrarlayın.

3) Yumurta beyazı

Yumurta zengin bir protein kaynağıdır. Fakat çatlaklar için, yumurtanın amino asit ve protein bakımından zengin kısmı olan beyaz kısmını kullanabilirsiniz.

Önce sorunlu bölgeyi su ile temizleyin ve kalın bir tabaka halinde iyice ezdiğiniz yumurta beyazını bir fırça yardımıyla sürün.

Yumurta beyazlarının iyice kurumasını bekleyin ve daha sonra bölgeyi soğuk su ile durulayın.

Son olarak, cildinizi nemlendirmesi için biraz zeytinyağı sürün.

- Sonuç alabilmek için bu işlemi en az iki hafta boyunca her gün tekrarlayın.

4) Limon suyu

Çatlak görünümünü azaltmanın bir diğer basit yolu ise limon suyudur. 

- Limon suyunu dairesel hareketler şeklinde ovalayarak uygulayın. Ilık su ile durulamadan önce 10 dakika boyunca cildinizin limonu iyice emmesine izin verin.

- Bir diğer seçenek ise; eşit miktarlarda limon suyunu ve salatalık suyunu karıştırarak bu karışımı çatlakların üzerine uygulamaktır.

5) Patates suyu

- Orta boyda bir patatesi dilimleyin.

- Bir parça patatesi çatlaklarınızın olduğu bölgelere birkaç dakika boyunca sürün. Patatesin nişastasının bölgeye iyice yayıldığına emin olun.

- Cildinizin patatesin suyunu emmesine izin verin ve bölgeyi ılık su ile yıkayın.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Japon deprem uzmanından yeni uyarı! 'Asıl fay daha kırılmadı'