Balıkesir

Bu kuaförde eşyalar kişiye özel

10:48 08 Eylül 2015
Bu kuaförde eşyalar kişiye özel

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir erkek kuaförü, her müşterisi için ayrı havlu, önlük ve ustura hizmeti sununca bölgenin aranan berberi oldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Edremit'in Ulugaraj Caddesi'nde bulunan erkek kuaförü, raflarında dizili çok sayıda havlu ve önlükle adeta bir manifatura dükkanını andırıyor.

İlçede protokolün de tercih ettiği "kişiye özel hizmet" sunan kuafördeki küçük raflara bölünmüş dolapta ise yüzlerce ustura dikkati çekiyor.

Kuaför Metin Koyuncu, 5 yıl önce bir müşterisinin isteği üzerine her müşteriye ayrı havlu, önlük ve ustura uygulaması başlattıklarını belirterek, "Bu uygulama beklediğimizden fazla talep gördü. Özellikle kuaförlerde hijyene verdiğimiz önem, kişiye özel hizmetimiz kısa sürede yayıldı. Şu anda 500 müşterimizin usturası, havlusu, önlüğü ayrı. Müşterinin istediği takdirde makine ve makas dahi ayırabiliyoruz" dedi.

Müşterilerini bilgisayarda kayıt altına aldıklarını dile getiren Koyuncu, şunları kaydetti:

"Herkese bir numara verdik. Bilgisayardaki kayıtlarımızda herkesin isminin yanında numarası var. Müşteri geldiğinde ismini söylüyor biz de numarasına bakarak dolaptan ona ait takımı alıp, tıraşa başlıyoruz. Her gelen yeni müşteri bizim uygulamamızı öğrenince çok şaşırıyor. Özel hizmet nedeniyle fiyatlarımızda herhangi bir artış yapmadık. Bu sayıyı daha da artırmak istiyoruz ancak şimdilik bu rakamla sınırlı tutuyoruz. Kayıtlılar dışında gelen müşterilerimiz için diğer kuaförler gibi standart hizmet sunuyoruz."

Müşterileri için daha hijyenik ortamı nasıl oluşturabiliriz diye araştırdıklarını da vurgulayan Koyuncu, "Önce havlularını, usturalarını, önlüklerini ayırdık. Şimdi de şampuanlarını ve makaslarını ayırmaya başladık" ifadesini kullandı.

İki oğlu ile söz konusu kuaförü tercih eden iş adamı Seracettin Bayram, uzun süredir Koyuncu'nun iş yerine geldiğini ifade ederek, "Buraya geldim, ondan sonra bir fark ettim ki, bana özel eşyalar var. Bu uygulama çok hoşumuza gitti. Çocuklarla beraber ben her zaman buraya geliyorum. Çok memnunuz, sonuçta hijyenik hizmet sunuyorlar" diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.