Balıkesir

Triatlonda engel tanımıyor

10:32 30 Eylül 2015
Triatlonda engel tanımıyor

Balıkesir'de yaşayan gazi Taşkın, engelliler için zor bir spor olan ve yüzme, bisiklet, koşu etaplarından oluşan triatlonla uğraşarak hayata bağlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuşluk yaparken teröristlerin döşediği mayına basması sonucu yaralanıp 2004 yılında malulen emekliye ayrılan 39 yaşındaki Ekrem Taşkın, zor bir spor branşı olan triatlon ile hayata tutunuyor.

Balıkesir'de, Karesi Belediyespor Kulübü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2003'te Güneydoğu Anadolu'daki görevi sırasında mayına basması nedeniyle sol bacağının diz altında kalan bölümünü kaybettiğini söyledi.

Söz konusu olaydan bir yıl sonra malulen emekli edildiğini belirten Taşkın, yüzme, bisiklet ve koşu etaplarını kapsayan triatlona, antrenörü emekli Albay Melih Işıkçı sayesinde iki yıl önce başladığını anlattı.

Triatlonun engelliler için zor bir spor olduğunu vurgulayan Taşkın, şöyle konuştu:

"Türkiye'de engelli olarak bu sporu yapan iki kişiyiz. Bu sporda 750 metre yüzüyoruz, 20 kilometre bisiklete biniyoruz, 5 kilometre de koşuyoruz. Böylece etaplar tamamlanıyor. Amacımız, zor bir spor olan triatlonu kolaylaştırmak. Bunun için mücadele ediyoruz. Bir başka amacımız da daha çok engelli kardeşimizin bu sporu yapmasını sağlamak. Başarılarımızla gelen mutluluklarımızı, sevinçlerimizi onların da yaşamasını istiyoruz."

Taşkın, kendisine destek olan ve sponsorluk yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Karesi Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ayan'a teşekkür etti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.