Balıkesir

Kaymakamdan 3 kardeş öğrenciye destek

16:05 06 Ekim 2015
Kaymakamdan 3 kardeş öğrenciye destek

Bandırma ilçesinde, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde, ekonomik sebeplerden dolayı okula gidemeyen Baran, Muhammed ve Volkan Telek kardeşlere, Kaymakam Tuncay Sonel destek oldu.

Kaymakam Sonel'i makamında ziyaret eden Telek kardeşler, babalarının kalp hastası olduğu için çalışmadığını, annelerinin de mendil satarak evin geçimini sağladığını belirtti. 

Kaymakam Sonel'in, İstanbul dönüşü İDO terminali önünde anneleri ve kendilerinin sorunlarını dinledikten sonra okula kavuştuklarını dile getiren Volkan Tekel, şunları kaydetti:

"Kaymakamımız Tuncay amca, annem ve benimle bir süre sohbet etti. Ben kardeşlerimle birlikte okula gidemediğimizi, annemde paramızın olmadığını söyledi. Daha sonra durumla ilgilenen kaymakamımız bizim okul kayıtlarımızı yaptırdı, kıyafetlerimizi ve kırtasiye malzemelerimizi aldı. Bizde arkadaşlarımız gibi okula başladık. Başarılı olup bize sahip çıkan kaymakam beyi mahcup etmeyeceğiz."

Kaymakam Sonel ise ilçede okula gitmeyen hiçbir öğrencinin kalmaması için gayret gösterdiklerini ve bu gibi durumlarda kaymakamlık imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.