Balıkesir

Dünya Hayvanları Koruma Günü

12:59 07 Ekim 2015
Dünya Hayvanları Koruma Günü

Minik öğrenciler geçici hayvan barınağını ziyaret etti

 Dünya Hayvanları Koruma Günü, dolayısıyla 52 Evler İlkokulu ana sınıfı öğrencileri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Barınağını ziyaret etti.

Ovaköy Mahallesi'nde yaklaşık 250 köpek ile 50 kediye ev sahipliği yapan barınağa gelen öğrenciler en çok yavru kedi ve köpeklerle eğlendi. Barınak görevlileri tarafından bölüm bölüm gezdirilen öğrenciler aynı zamanda yetkililer tarafından kendilerine verilen yiyecekleri hayvanlara dağıttı.

Barınağın sorumlu veteriner hekimi Tarık Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pitpull ve Arjantin Dogo" cinsi köpekler dışındaki hayvanların burada geçici olarak bakımlarının ve tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Sokak hayvanlarının görevli personel tarafından toplandığını belirten Güler, şunları kaydetti:

"Barınağımızda 200 geçici köpek ile 50 kedi bulunuyor. Bunun yanında sabit barınağımızda kalan yasak ırk 50 köpeğimiz var. Sokaktan toplanan hayvanlar buraya getiriliyor ve hastaysa tedavi ediliyor. Kısır değilse veya küpesi yok ise bu işlemler gerçekleştiriliyor. Tedavi süresine göre barınakta kalma zamanları değişiyor. Bazı hayvanlara araç çarpmış olabiliyor, ayağı veya farklı yerlerinde kırıklar olabiliyor. Ameliyat ediyoruz bazılarını, kuduz aşısı yapıyoruz. Tedavisi biten hayvanları aldığımız yere tekrar bırakıyoruz."

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.