Balıkesir

Bandırma'da "Camiler Haftası" etkinlikleri

10:50 08 Ekim 2015
Bandırma'da "Camiler Haftası" etkinlikleri

Bandırma ilçesinde, "Camiler Haftası" nedeniyle Gülsüm Sönmez tarafından "Hayat" isimli karma resim sergisi açıldı.

Belediye Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışına katılan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, burada yaptığı açıklamada, sanatla uğraşmanın yetenek istediğini söyledi.

Camiler Haftası dolayısıyla Bandırma Belediyesi ile sanatçı Gülsüm Sönmez'in organize ettiği serginin açılışına katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Yaman, "Sönmez, 100 civarında eserle ilk kişisel sergisini açıyor. Biz de bu sergide bulunmak istedik. Tabii Türk milletinin sanata, estetiğe olan yatkınlığını burada görmüş olduk. Geniş katılımcı var. Organize edenleri tebrik ederim" dedi.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza da sanata, sanatçıya, kültüre, bilime ve çağdaş düşünceye önem verdiklerini belirtti.

Uzun yıllardan beri bu konuda gerçekleştirilen programların Bandırma'ya çok önemli kazanımlar sağladığını aktaran Mirza, bu çabalarının artan bir kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

Açılışına Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ve sanatseverlerin katıldığı sergi 14 Ekim'e kadar açık kalacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.