Balıkesir

Karesi Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi

14:14 09 Ekim 2015
Karesi Belediyesinin kentsel dönüşüm projesi

 Balıkesir Karesi Belediyesi, ilçeye bağlı 42 kırsal mahallede kırsal dönüşüm projesi uygulayacak.

Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında. evlerini yeniletmek isteyen vatandaşlara 12 tip proje sunulacağını söyledi.

Projelerle vatandaşların aylarca süren bürokratik işlemlerden kurtulacağını belirten Yılmaz, "Kırsal mahallelerimizin topografisi, iklimi ve yaşam tarzlarına uygun 12 tip proje hazırlandı. 42 mahallemizde kırsal dönüşüm sayesinde vatandaşlarımız modern, deprem açısından güvenli, yeni evlerine kavuşacak, kanalizasyon, çevre sağlığı ve yol genişliği ile ilgili problemler de çözülecek" diye konuştu.

Yılmaz, projeyi ticaret ve sanayi odalarının da desteklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Günümüzde şehir ile kırsal mahalleler arasında modern yollar yapıldı. Vatandaşlarımızın bazıları zaman zaman şehrin gürültüsünden uzak, baba yadigarı topraklarda kalıp, tarla-bahçe işleri uğraşıp, şehirdeki işine de buradan gidip gelmek istiyor. Ancak yıllar önce yapılmış bu evlerde güvenlik, hijyen, sağlık sorunları oluşabiliyor. Hazırladığımız bu proje medeniyet projesi. Vatandaşlarımız, evlerini yaptırırken proje bedeli, zemin etüdü, oda kaydı ücreti ödemeyecek. Şantiye şefi masrafından muaf olacak. Evler metrekaresine göre 45 ila 150 bin lira arasında mal olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.